Novosađani, izdržite još danas, stiže blago osveženje - a ovo treba da znate

Pred nama je jedna vrela sreda, maksimalna dnevna temperatura u Novom Sadu biće 35 stepeni.
Novosađani, izdržite još danas, stiže blago osveženje - a ovo treba da znate
Foto: Pixabay
Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, po podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Posle podne, uveče i tokom noći doći će do jakog razvoja oblačnosti, sa pljuskovima i grmljavinom.
Indeks UV zračenja danas će biti šest, što je nešto niže nego prethodnih dana, ali i dalje stoje preporuke da se pije što više tečnosti, nosi lagana odeća, maže kremom sa visokim faktorom zaštite i izbegne sunce što je više moguće. 
Zbog visokih temperatura i vremenskih nepogoda, RHMZ je objavio upozorenje za područje Srbije. Novi Sad i cela Vojvodina su u žutoj zoni što znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.
 
 
Visoke maksimalne dnevne temperature vazduha neće pogodovati hronično obolelim i osetljivim osobama. Srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolje.
 
Česme i cisterne
 
JKP "Vodovod i kanalizacija" je postavilo cisterne sa pijaćom vodom na dve lokacije u gradu, a to su centar grada - na Trgu slobode, dve cisterne kod Futoške pijace - na uglu Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice. 
 
Pored cisterni, Novosađani mogu da se osveže na javnim česmama, na više frekventnih lokacija širom Grada.
 
Takođe, postavljene su česme i na hidrantima u samom centru, u zoni šetališta. Pored šetališne zone, postoje i javne česme na sledećim lokacijama: Braće Mogin BB (ispred Pošte), Bulevar Jaše Tomića 1 (ugao sa Bulevarom oslobođenja iza trafike), Partizanska 2 (Čenej), Dunavski park, Limanski park (kod Skejt parka), Narodnog fronta BB (Limanski park), Novosadskog sajma BB (kod prodavnice "Novkabel"), Šangaj (Ulica VI BB), Spens, Sunčani kej (Dom vojske), Sunčani kej 4, Sunčani kej 27, Petrovaradinska tvrđava (ispred Akademije).
  • pobogu

    19.07.2023 09:11
    A politicari i biznismeni i dalje ignorisu ekoloska upozorenja... Izgleda je pohlepa najgora zavisnost.

    A kad se usled vreline sruse energetski sistemi i tako ostanemo bez klima na ovakvim temperaturama...
  • Радник

    19.07.2023 08:40
    Таман када пријавиш послодавца за небезбедан рад на сунцу и ув зрачењу струка ће установити да је све у границама нормале и да си узбуњивач
  • Sladjana

    19.07.2023 08:02
    Tropski talasi
    Ko ove vrućine preživi pričaće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti