Nastavljaju se protesti u Novom Sadu: "Puč unutar novosadske opozicije"

Sekretar novosadskog odbora stranke Zajedno Mladen Cvijetić demantuje informacije o prekidu protesta Novom Sadu.
Nastavljaju se protesti u Novom Sadu: "Puč unutar novosadske opozicije"
Foto: 021.rs

Portal 021.rs objavio je jutros informaciju da se prekidaju protesti u Novom Sadu. 

Sam Cvijetić je za 021.rs prvobitno izjavio da će se zbog vremenskih prilika i zbog toga što je opala energija građana razmatrati da "Srbija protiv nasilja" živi u drugim oblicima kako bi se sačuvala vatra "za vreme kada se protest bude vratio na noge i kada se ljudi budu vratili na ulicu u respektabilnom broju". 

Nakon objavljivanja teksta digla se bura zbog "letnje pauze" u drugom najvećem gradu u Srbiji. Ubrzo je stigla i reakcija, ali iz Beograda. 
 
Poslanik iz redova Zajedno Nebojša Zelenović je rekao da će se protesti u Novom Sadu nastaviti, nazvavši vest o pauzi do jeseni "medijskim spinom".
 
Sada se oglasila i Zajedno, odnosno ponovo Cvijetić, koji u saopštenju navodi da se protesti "Srbija protiv nasilja" u Novom Sadu nastavljaju i da neće stati do ispunjenja zahteva.
 
"Protest će se u petak nastaviti akcijom ispred Banovine kojom ćemo obeležiti godinu dana od usvajanja sramnog Generalnog urbanističkog plana i godinu dana nasilja privatnih batinaša nad građanima", rekao je sekretar gradskog odbora stranke Zajedno Mladen Cvijetić.
On oštro osuđuje "pokušaj nekakvih anonimnih izvora da se kompromituje protest u Novom Sadu, i samim tim i cela građanska opozicija koja ga organizuje".
 
"Izjava tog izvora predstavlja klasičan puč unutar novosadske opozicije i prepuna je neistinitih informacija koje ćemo već danas demantovati. Nije istina da su organizatori u Novom Sadu doneli odluku o prekidu protesta, već je odluka da se protest nastavi u drugačijem formatu, raznim akcijama, performansima i blokadama koje možda neće podrazumevati uvek samo blokade saobraćajnica", zaključio je Cvijetić.
  • Ba-dum-tš

    20.07.2023 21:17
    Fantazija
    Zamisli radiš kao bot. Daju ti platu. I ti pričaš “ovo sve dobro kako jeste, ko će drugi, jel ima bolji”, kopiraš iz tabela kako su “blokade autoputa nasilje” i jasno stavljaš paralelu između onih ubistava u Ribnikaru (bez po blama). I okej, lični interes, na njemu svet radi. Dok mi je dobro, sve okej, je l tako?

    Ali jednog dana će unuci pitati, gde se bilo šta se radilo i govorilo, što tako… mada i tad verovatno čovek i zaboravi da je imao obraz ikad.
  • Nikon Sevast

    20.07.2023 19:13
    Opozicija kakva god da je
    "Narod hoće promene,ali mu je muka od svih vas!"
    I sta predlazes? Neke druge politicare? A sta ako onda ja necu te nove?
    Upamtite ovu gornju recenicu. To je skovala DB. Isto kao i ono za "nova lica", "svi su isti". Ko god to kaze radi za DB, namerno ili iz ciste gluposti.
  • Zebra

    20.07.2023 19:04
    Blokada običnog naroda… Gde vam je pamet? Kao da ne znate protiv čega se borite! Kao da ne znate šta je sve u NS pod SNS šapom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti