FOTO, VIDEO: Oluja oborila betonske bandere na Ribarcu, Šodroš kamp potpuno uništen

Oluja je kod Brodogradilišta oborila dve betonske bandere, a na Ribarcu je pao veći broj stabala što je dovelo i do rušenja onog što je ostalo od "Šodroš survivor kampa".
FOTO, VIDEO: Oluja oborila betonske bandere na Ribarcu, Šodroš kamp potpuno uništen
Foto: 021.rs
Na putu od Limana ka Ribarcu bilo je više oborenih stabala i gomile granja, a kod skretanja kod Brodogradilišta oborene su i dve betonske bandere, dok je jedno veliko stablo skoro potpuno preprečilo put.
Oko oborenih betonskih bandera su visili električni kablovi i nije bilo nikakvih znakova upozorenja. Ipak, na sreću, kablovi nisu pod naponom jer su verovatno još tokom noći dežurne službe intervenisale.
To što su dve bandere pale i što je više stabala na putu nije omelo vozače da vozilima naprave slalom između ovih prepreka kako bi došli do nekog od ugostiteljskih objekata na Ribarcu.
 
Nešto posle podneva pojavili su se radnici koji su počeli da uklanjaju glavno stablo sa puta kod Brodogradilišta.
 
 
Reporteri 021.rs u obišli i gradilište novog mosta, kao i ostatke "Šodroš survivor kampa" gde su mesecima svakodnevno boravili aktivisti koji su branili Šodroš od seče.
 
Kamp je sada potpuno uništen jer je nekoliko velikih topola palo i skoro je nemoguće prići toj lokaciji.
 
Dok je deo šume oko kampa potpuno pokriven oborenim stablima i polomljenim granama, na prostoru gde se zida privremeni most i pomoćne saopbraćajnice nema tragova oluje, što je i očekivano jer je tu pre tri meseca posečeno svako stablo.
 
 
Oborenih stabala ima i u delu Ribarca i Šodroša gde tek treba da nikne gradilište budućeg mosta u nastavku Bulevara Evrope.
 
U delu Ribarca gde se nalaze ugostiteljski i drugi objekti ima nešto oborenih stabala, ali nema veće štete. 
  • Ratko

    20.07.2023 23:48
    Ni pravo drvo neznaju da posade, čuj topola, lipa i jablan.
    Naučite koje drvo da posadite u gradskoj sredini pa neće biti loma
  • @MomciloNS

    20.07.2023 18:18
    Raspitaj se malo bolje gde se i zašto sade topole. Pre pisanja uključiti mozak, ako ga još ima pored PinkHappyja.
  • Sta god

    20.07.2023 18:13
    ''Aktivisti'' nisu predvideli oluju.Da jesu, verovatno bi sami posekli te topole koje su, zbog svoje visine, plus rastresito tle samo čekale kad ce biti oborene. Sta kaze hik Ćuta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti