Posle kiše dođe sunce: Šta sve očekuje Novosađane ovog petka

Vreme nam je kao na rolerkosteru, gotovo svakog časa (ne)predvidivo. Treba da budemo spremni na sve što nas očekuje.
Posle kiše dođe sunce: Šta sve očekuje Novosađane ovog petka
Foto: 021.rs
Mi vam, kao i uvek, donosimo najvažnije informacije za predstojeći dan. A s obzirom na to da je petak, donosimo vam i predloge na koji način možete da ga iskoriste.
Vreme
Možda smo se nadali pljuskovima, ali neverovatne vremenske (ne)prilike nismo mogli da očekujemo i predvidimo. 
 
U petak će tokom dana biti sunčano i veoma toplo, a za uveče se najavljuju mogući pljuskovi sa jakom grmljavinom. Temperatura ovog dana kretaće se od 18 do 34 stepena.
 
Vetar će biti slab i umeren, uglavnom južni i jugoistočni, a uveče jak i olujni severozapadni, ponegde će biti i grad.
 
Budite obazrivi i ne zaboravite da se dovoljno hidrirate. Opasnost od jakih oluja još uvek nije prošla, pratite upozorenja koja izdaje RHMZ.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Donosimo i najvažnije servisne informacije koje su predviđene za poslednji radni dan ove sedmice.
 
U petak, 21. jula, delovi Futoga neće imati struje.
 
Bez struje će biti Svetozara Markovića 30-68, 35-81, Lovačka 2-24, 1-19, Cara Lazara 142-162, 129A-151, Đure Jakšića 2-4 i 1-5, Ribarska 16-20, 15A-21, Svetozara Miletića 2-26, 1-25, Heroja Pinkija 3-5, Gavrila Principa 10-34, 3-41, Industrijska 2-26B, 1-15C, plastika "Milivojević", crpna stanica kanalizacije.
 
Nestanak struje u ovim delovima Futoga najavljen je za period od 8.30 do 10.30 časova.
 
Od petka je i nova izmena saobraćaja u Partizanskoj zbog radova na nadvožnjaku brze pruge Novi Sad - Subotica. U zoni radova saobraćaj će se odvijati u jednoj saobraćajnoj traci po smeru. Ova izmena važiće do 30. jula.
 
Nakon završenih radova u Uspenskoj, parkiranje u garaži iza Srpskog narodnog pozorišta ponovo je po starom, uobičajenom režimu.
 
Parkiranje u garaži više nije u režimu plave zone, već se naplaćuje po satu zadržavanja. Osim toga, ponovo je omogućen ulaz u garažu iz Uspenske ulice.
 
Gde izaći?
 
U okviru projekta "Zeleni bioskop" prikazuju se dokumentarni i igrani filmovi koji tematski u fokusu imaju ekologiju i zaštitu životne sredine. U Galeriji likovnih umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića od 21 čas biće projektovan film "Alkaras".
 
Američka muzičarka Emma Ruth Rundle nastupiće pred novosadskom publikom u Sinagogi sa početkom u 21 čas. Njena muzika je istovremeno i mračna i transcedentna kretajući se kroz različite ali uvek snažne i jedinstvene izraze.
Ukoliko ste ipak za đuskanje i klabing, Marko Nastić nastupa u Puberaju od 22 časa uz prepoznatljive hitove koji su obeležili elektronsku scenu i njegovu dugogodišnju karijeru.
  • Saša

    21.07.2023 07:57
    Posle kiše dodje sunce…
    Ovo Čensi Garner pisao članak?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti