FOTO: Pokrajinski zavod za zaštitu prirode iz oluje spasavao rode i druge strogo zaštićene životinje

Olujno nevreme koje je protutnjalo kroz Vojvodinu nije zaobišlo ni strogo zaštićene i zaštićene vrste divlјih životinja koje su se u tom momentu zatekle na otvorenom prostoru.
Nakon nevremena 13. jula, brojne životinje su bile povređene, a neke na žalost nisu preživele nalet olujnih vetrova i grada (koji je bio čak i veličine teniskih loptica), saopštio je Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.
Saradnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode su u saradnji sa veterinarima i građanima (koji su prijavili povređene životinje) uspešno zbrinuli: šest malih ušara (Asio otus), jednu kukumavku (Athene noctua), četiri vetruške (Falco tinnunculus) i tri bele rode (Ciconia ciconia). Takođe bilo je i situacija gde je određeni broj ptica (koje su prijavlјene kao povređene) nakon što su se povratile od ugruvanosti i stresa koji je izazvao led, nakon nekog vremena pridigle i same odletele.
 
Radno vreme Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode je od 8 do 16 časova radnim danima, ali i mimo tog vremena (kada nisu u mogućnosti da izađu na teren), građani mogu da dobiju savet kako da napoje, nahrane, utople i sačuvaju određenu strogo zaštićenu ili zaštićenu divlјu životinju do njihovog dolaska.
 
Pokrajinski zavod se zahvalјuje na saradnji i razumevanju za situacije kada nije moguće da izađu na teren u kratkom vremenskom intervalu.
  • S.

    21.07.2023 08:58
    ❤️
  • NS

    21.07.2023 08:44
    @Skep
    Uh, i ja se to pitam. Niko nije obavestavao o njima
  • Marko

    21.07.2023 08:16
    Zaista pohvala!
    Zaista pohvala za ljude iz Zavoda koji se bave zastitom ptica i drugih zasticenih vrsta, u vise navrata su se pokazali vrlo odgovorni i reaguju u najkracem roku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti