APV: Čelnici Novog Sada i Bačke Palanke direktno odgovorni za nestanak vode i struje

Odgovornost za posledice nestanka struje i vode u Novom Sadu i Bačkoj Palanci u potpunosti snose Milan Đurić i Branislav Šušnica, navodi Akcija progresivne Vojvodine (APV).
APV: Čelnici Novog Sada i Bačke Palanke direktno odgovorni za nestanak vode i struje
Foto: 021.rs
Kako navode u saopštenju, posledice dve razorne oluje koje su pogodile delove Vojvodine jesu ogromne.
"Međutim, za ono što se nakon nevremena dogodilo stanovnicima Novog Sada (Kovilj, Vidovdansko naselje, Klisa, Adice) i opštine Bačka Palanka (Obrovac, Čelarevo, Gajdobra) direktno su odgovorni lokalni štabovi za vanredne situacije kojima u Novom Sadu rukovodi gradonačelnik Milan Đurić, a u Bačkoj Palanci predsednik opštine Branislav Šušnica", smatraju.
Iz APV-a objašnjavaju da je u ovim lokalnim samoupravama odmah nakon oluje proglašeno vanredno stanje, što daje štabovima ovlašćenja da mobilišu sve raspoložive kapacitete "kako bi se u što kraćem roku sanirale posledice nepogoda i umanjila šteta".
 
Podsećaju da ovo podrazumeva i angažovanje pripadnika MUP-a, vojske, civilne zaštite, naredbu privatnim preduzećima da učestvuju u akciji otklanjanja posledica nepogoda, ako za to nisu dovoljni resursi komunalnih preduzeća.
 
"Svedoci smo, međutim, da danima nakon prestanka oluje u ovim naseljima oborena stabla i dalje blokiraju popravku instalacija. Kao da šteta koju je načinila oluja nije dovoljna, građani ovih naselja su zbog aljkavog, nestručnog i nemarnog ponašanje lokalnih vlasti pretrpeli dodatnu materijalnu štetu, koja je mogla biti izbegnuta", dodaju.
 
Objašnjavaju da se još jednom pokazalo da "nesposobna lokalna rukovodstva Srpske napredne stranke, koja ne mogu da izađu na kraj s problemima građana u redovnim okolnostima, nisu dorasla kriznim situacijama kao što su teške vremenske nepogode".
"Njihovim nečinjenjem izazvana je dodatna materijalna šteta i zbog toga treba da polože račune građanima koji su ih na te funkcije izabrali", naglašavaju.
  • Maja

    26.07.2023 01:48
    Nesposobnost i neorganizovanos
    Na sve strane.U Karadjordjevu od petka uvece nema struje.Ljudi koji se bave sanacijama posle nevremena
    nam pokazuju da su nesposobni,nestrucni,neorganizovani i neodgovorni,potpuno nespremni za vanredne situacije.Uz svu krizu,bacilo se mnogo hrane.Ko ce to nadoknaditi?A racuni za struju ce uskoro biti povecani,sigurna sam.
    Vlast dole i kompletna nesposobna struktura koja stoji iza ove neorganozovanosti!
  • Salajčan

    24.07.2023 13:33
    Zaboravni
    I vi iz APV zaboravljate na Salajku ili ni vi kao ni vlast ne znate gde je Salajka čiji delovi nemaju struje od nevremena .
  • @Rade

    24.07.2023 13:25
    Vi zaslužujete bolju vlast? Dobićete onu spram komentara koji ste napisali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti