Jelušić otišao na godišnji dok se NS borio sa nevremenom i vanrednom situacijom: Evo šta on kaže

Član Gradskog veća zadužen za komunalne poslove Zdravko Jelušić bio je na godišnjem odmoru u trenutku kada je Novi Sad pogodilo drugo snažno nevreme. Sada se, kaže, vratio na posao.
Jelušić otišao na godišnji dok se NS borio sa nevremenom i vanrednom situacijom: Evo šta on kaže
Foto: 021.rs

Portal 021.rs jutros je kontaktirao njegov kabinet, a u Gradskom veću nam je rečeno da je član veća zadužen za komunalne poslove na godišnjem odmoru.

Ipak, nekoliko sati kasnije Jelušić se javio i odgovorio na pitanja 021.rs, poručivši da se vratio na posao i da nije više na godišnjem odmoru.

U trenucima kada je Novi Sad bio na udaru superćelijske oluje tokom koje je život izgubilo jedno dete, dok su brojni objekti i stabla oštećeni, Jelušić je bio u početnim satima svog godišnjeg odmora.
 
Od tada pa do danas, a verovatno će se isto nastaviti i u narednim danima, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić putem Instagrama obaveštava javnost o tome da obilazi lokacije koje su pogođene nevremenom.  
 
U objavama gradonačelnika primetno je odsustvo člana Gradskog veća za komunalne poslove Zdravka Jelušića, premda bi bilo očekivano da je uz prvog čoveka grada u situaciji kada su svi resursi komunalnih službi angažovani na terenu u otklanjanju posledica.
 
Po objašnjenju koje Jelušić daje za 021.rs, na godišnji odmor je otišao u petak, 21. jula, odnosno u trenutku kada je u gradu već bila proglašena vanredna situacija. 
 
Član Gradskog veća za komunalne poslove navodi da se sada vratio u Novi Sad, da je na svom radnom mestu, te da je to učinio najbrže što je mogao.  
 
Kako objašnjava, u Novom Sadu je bio tokom prvog nevremena, koje je grad pogodilo u sredu, 19. jula. Aranžman i putovanje u Grčku uplatio je dva meseca ranije, dok je godišnji odmor najavio mesec dana ranije.
 
"Veći deo posledica prvog nevremena je bio saniran, verovao sam da tu ima još malo posla. Po prirodi sam optimista, očekivalo se drugo nevreme, ali niko nije mogao da potvrdi da će ga biti i da će biti te razmere. Otputovao sam u petak na godišnji odmor sa prijateljem, njegovim kolima, u Grčku. Kada sam video šta se dogodilo u Novom Sadu, tražio sam način da se odmah vratim. Međutim, nisam mogao čoveka da vratim, njegovo vozilo je bilo. Nakon što su se smestili u hotel morao sam da nađem alternativni prevoz za prijatelja. Bilo mi je potrebno vreme da bih sve to uradio i da bih se što pre vratio. Sada sam ponovo na poslu, u kancelariji, prekinuo sam odmor i na raspolaganju sam gradonačelniku i gradu", objašnjava Jelušić.
 
Podsetimo, Grad Novi Sad je u petak, 21. jula, izdao apel građanima povodom najavljenog nevremena, u kojem im je poručio da se "pridržavaju bezbednosnih preporuka povodom predstojećih, najavljenih olujnih udara sa snažnim vetrom i potencijalno obilnom kišom."
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić do objavljivanja ovog teksta nije odgovorio na pitanja prosleđena mejlom o tome da li smatra da je Jelušićev odlazak na godišnji odmor u trenutku vanredne situacije odgovorno ponašanje, kao ni da li će član Gradskog veća biti smenjen zbog toga.
 
Jelušić je dugogodišnji funkcioner iz redova Srpske napredne stranke. Po dolasku naprednjaka na vlast, kao privrednik sa velikim iskustvom, 2013. godine je postao potpredsednik Privredne komore Srbije.
 
Posle dve godine podneo je ostavku zbog ličnih obaveza i funkcije odbornika u Skupštini Novog Sada, čiji će biti predsednik od 2016. do 2020. godine. 

Komentari 26

  • Лиманац

    26.07.2023 08:31
    Таргетирање
    А је л’ забрањено да оде на одмор који је најавио месец дана раније, а пре тога уплатио аранжман?
  • Juli

    26.07.2023 08:22
    Istina
    Čovek se nije VRATIO sa godišnjeg, već ga prekinuo posle samo 3 dana. Tako bi trebalo da piše jer je velika razlika i znak odgovorne osobe, iako po pravilniku o radu nije morao.
    Sve poslove tako obavlja i šteta što nema više takvih osoba u Gradskoj upravi. Sve bi bilo mnogo drugačije...
  • Zebra

    25.07.2023 21:34
    Pa čovek bio na godišnjem. Ok. Na kraju jel u našem sistemu sve uvek zavisi od jednog čoveka ili su to naša očekivanja? Gde je Vučić bio? Zašto nije prenosio ljude preko ulice? Posle ove oluje možemo kriviti mnoge, ali suština je da je ovo prirodna katastrofa i da kod nas nikakav sistem ne postoji! Ljudi su danima bili bez struje. Vatrogasci i hitna su jedini bili dostupni. Policija je prestala da odgovara na 192.
    A posle, ništa…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.