FOTO: "Zelenilo" na skoro 150 prioritetnih lokacija otklonilo oštećenja, evo gde tačno

Radnici "Gradskog zelenila" su tokom jučerašnjeg dana, 24. jula sanirali posledice olujnog nevremena na 147 lokacija.
Kako navode iz ovog preduzeća, više od 100 radnika je radilo na otklanjanju štete.
Direktor "Zelenila" Miloš Egić rekao je da su urađene intervencije prvog prioriteta.
"Međutim, ima još dosta polomljenog drveća i grana u parkovima i uličnim drvoredima. Ukoliko ne bude novih olujnih udara, za desetak dana završićemo kompletnu sanaciju i već sada pravimo planove za sadnju novog drveća", rekao je.
 
Egić je objasnio da će na jesen drveće koje je stradalo u oluji biće zamenjeno novim stablima.
 
"Gradsko zelenilo je nabavilo kamion za sadnju već odraslog drveća, tako da će naš grad ponovo biti pokriven zelenilom", rekao je on.
 
 
Kako navode, sa Keja su u toku jučerašnjeg dana uklonjene topole oborene u nevremenu, koje su blokirale prolaz pešacima i biciklistima, a delimično je saniran i Futoški park.
 
Ekipe "Zelenila" su uklanjale oboreno i polomljeno drveće i polomljene grane i u Toplice Milana, Novosadskog sajma, Rumenačkoj, Uroša Predića, Hajduk Veljkovoj, Narodnog fronta, na Bulevaru cara Lazara, u Fruškogorskoj, u Drage Spasić, Šekspirovoj, Sime Šolaje, na Bulevaru vojvode Stepe, u Stevana Momčilovića, Borislava Borote, Dušana Danilovića, parku Bistrica, Seljačkih buna, Novom parku, Bulevaru Slobodana Jovanovića, Antuna Urbana, Donjem šetalištu, kod Vojne bolnice i u parku kod škole u Petrovaradinu. 
 
Zatim na Sentandrejskom putu i Otokara Keršovanija, Kraljevića Marka, Save Kovačevića, Dimitrija Avramovića, Berislava Berića, Bulevaru oslobođenja, Đorđa Zličića, Maksima Gorkog, Marka Miljanova, Milana Rakića, Jevrejskoj, Polita Desančića, Keju žrtava racije, Beogradskom keju, ulici Kozačinskog i Bulevaru Mihajla Pupina.
"Na terenu je i danas, 25. jula oko 100 radnika sa mehanizacijom, koji nastavljaju sa uklanjanjem posledica nevremena", navode iz "Zelenila".
  • Dzolev

    25.07.2023 16:13
    Ko ovde ne govori istinu? Pa najviše posla odradili su radnici Čistoće. Koje bre zelenilo? Pa oni nemaju ni direktora…
  • Salajčanin

    25.07.2023 13:58
    Kod Univerexporta na Sentandrejskom putu dve topole pale sa NIS pumpe preko dva kombija i zatvorile pomoćnu saobraćajnicu. Kada će to da reše?
  • Kej75

    25.07.2023 13:25
    Sadnja novih sadnica
    Super je što ste nabavili i mašinu za sadnju većih stabala,lepo je sto se sadi novo drveće....vizuelno više se seče...za nove parkinge. Samo Vas nolim-drvo treba zalivati,a ne prepustiti ga majci prirodi na negu. Zalivajte posađene sadnice,ili spasite toliko koliko možete zaliti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti