Petak pred Novosađanima: Sunčano i toplije uz brojna dešavanja

Julski dani se odbrojavaju i nižu sa kalendara, a poslednji petak ovog meseca donosi nam sunce i toplije vreme, ali i mnoga dešavanja.
Petak pred Novosađanima: Sunčano i toplije uz brojna dešavanja
Foto: 021.rs
Kao i za svaki dan, i za ovaj vam donosimo najbitnije informacije koje se tiču vremenske prognoze i servisnih informacija i na šta bi sve trebalo da obratite pažnju. Na kraju teksta vas, kao i uvek, čekaju predlozi za izlaske, a petak je dan za to.
Vreme
Četvrtak nam je bio nešto prijatniji, a u petak će biti sunčano i toplije. Najavljena temperatura za ovaj dan je od 13 do 29 stepeni.
 
Za većinu hronično obolelih je relativno povoljna biometeorološka situacija. Uobičajene tegobe su očekivane kod srčanih i respiratornih bolesnika. Reumatski i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje da obrate pažnju.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Ulica Teodora Pavlovića u Novom Sadu u petak skoro ceo dan neće imati vode. Ova ulica će biti bez ovde od 8 do 20 časova. U "Vodovodu" kažu da su razlog radovi.
 
Postoji mogućnost da će u toku radova blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena ukoliko za tim bude potrebe.
 
Podsećamo da od juče autobusi na linijama 2, 10, 12, 14 i 15 ponovo voze redovnim trasama.
 
Takođe, radovi u Uspenskoj ulici su kompletno završeni i vozila normalno saobraćaju.
 
Gde izaći?
 
Poslednji radni dan ove nedelje koji najavljuje vikend donosi nam i brojna dešavanja.
 
Letnji Književni klub Evropa posvećen knjizi "Fabrika za flaširanje vina organizuje izlet", autorke Beril Bejnbridž održava se u prostorijama EU Info Point-a sa početkom od 19 časova.
 
U Kulturnom centru LAB od 19 časova je žurka "Teenage Love Affair". Ulaz je 300 dinara. 
 
Ukoliko ste ljubitelji i pratioci punk scene, u SKCNS Fabrika od 20 časova je nastup benda "Anti Nowhere League" koji u svojoj dugoj karijeri dolaze po prvi put u Fabriku. Društvo na sceni praviće im crossover metal bend "D.R.I." koji je pre devet godina nastupao na Exitu. 

Četrdesetdeveto izdanje redovnog Novosadskog noćnog bazara počinje od 18 časova na Ribljoj pijaci i traje sve do ponoći. Posetioci će imati prilike da nalete na craft piva, unikatne rukotvorine, bazarske kobasice i još štošta.  

  • Irena

    28.07.2023 09:04
    Nocni bazar se uskoro pretvara u kobasicijadu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti