Čenej i Futog pretrpeli štetu zbog nevremena, poljoprivrednici mogu da prijave u mesnim zajednicama

Poljoprivredna gazdinstva u Čeneju i Futogu pretrpela su materijalnu štetu tokom olujnog nevremena.
Čenej i Futog pretrpeli štetu zbog nevremena, poljoprivrednici mogu da prijave u mesnim zajednicama
Foto: Grad Novi Sad
Predstavnici grada obišli su ova područja i obećali pomoć domaćinstvima.
 
"Svedoci smo da je nevreme koje je zahvatilo Novi Sad i šire područje izazvalo veliku materijalnu štetu i na poljoprivrednim usevima. U ovoj fazi najvažnije je da poljoprivrednici mogu da prijave štetu svojim mesnim zajednicama, a nakon toga se zahtevi prosleđuju Gradskoj upravi za privredu, gde se sve sublimira na jednom mestu, radi sprovođenja daljih procedura u cilju donošenja odgovarajućih mera kojima će se pomoći poljoprivrednim gazdinstvima koja su pretrpela materijalnu štetu izazvanu vremenskim nepogodama. Do sada je podneto oko 70 prijava štete na poljoprivrednim usevima na teritoriji Grada, ali očekujemo da će u narednom periodu biti i više", izjavio je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević. 
Kako dodaje državni sekretar Ministarstva privrede, šumarstva i vodoprivrede Bojan Vranjković, pokušaće da donesu i sprovedu mere kojima ćeu pomoći poljoprivrednicima da prevaziću štetu i gubitke izazvane ovim nepogodama.

Poljoprivrednici koji su pretrpeli štetu izazvanu olujnim nevremenom istu mogu da prijave u prostorijama mesnih zajednica, nakon čega će se ustanoviti visina štete i doneti mere kojima će im biti pružena pomoć u narednom periodu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti