Postoji, ali kako to da saznate: Neke probleme inspekciji već mesecima možete da prijavite Vajberom

Novosadska inspekcija od polovine januara ima Vajber broj za prijavu problema na javnim površinama u, kako je tad najavljeno, cilju lakšeg i bržeg rešavanja problema.
Postoji, ali kako to da saznate: Neke probleme inspekciji već mesecima možete da prijavite Vajberom
Foto: 021.rs

Zaposleni na inspekcijskim poslovima u gradskoj upravi morali su da instaliraju Vajber na službenom telefonu jer je tako naredio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, s namerom da isti broj služi za prijavu oštećenja vertikalne signalizacije, javne rasvete i drugih oštećenja na javnoj površini, 24 sata dnevno.

Predviđeno je da Novosađani inspekciji na broj 064 844 86 36 mogu da pošalju fotografiju, snimak ili poruku sa problemom, a ta poruka će se računati kao prijava problema i biće prosleđena nadležnim osobama.
"Grad Novi Sad će preuzimati aktivnosti na otklanjanju uočenih problema, a prioritetno će raditi na nedostacima koji ugrožavaju bezbednost građana Novog Sada", rečeno je 18. januara u saopštenju iz Gradske kuće.
 
Od tada do danas Novosađani su mogli da saznaju za postojanje ove opcije za kontaktiranje nadležnih za komunalne teme samo ako su tog dana čitali novosadske medije.
 
Na sajtu Grada Novog Sada, osim saopštenja 18. januara, ne postoji više nijedan pomen ove opcije, niti naveden kontakt broj, pa ni u odeljku u kojem su navedeni kontakti komunalnih službi.
 
Vajber prijava oštećenja nije bila promovisana ni u aktuelno vreme vanrednog stanja, kad je mogla da se stavi na raspolaganje građanima.
Da li ste pokušali da prijavite problem putem Vajbera? Da li ste znali za ovu opciju? Recite nam u komentarima.
  • VS

    02.08.2023 18:52
    Prijavljiveno, a nerešeno
    Prijavio sam 2 problema i nisam dobio ni jednu povratnu informaciju osim "seen". Problem se nije rešio do danas. U pitanju su bile dve velike rupe na putu.
  • Još jedna u nizu

    02.08.2023 00:10
    naprdnih besmislenosti za
    zahebavanje i zaluđivanje građanstva.
  • Ja

    01.08.2023 23:31
    Prijavio na viber dva puta neko ostecenje na putu (sahta i propao asfalt na bic stazi) i resili u roku od par dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti