Đurić o neredima zbog "Novog Sada na vodi": Protesti legitimno pravo aktivista, mi radimo svoj posao

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić smatra da aktivisti i građani, okupljeni danas ispred Skupštine grada u protestu protiv projekta "Novi Sad na vodi", imaju legitimno pravo da protestuju.
Đurić o neredima zbog "Novog Sada na vodi": Protesti legitimno pravo aktivista, mi radimo svoj posao
Foto: 021.rs

Na pitanje 021.rs da li su Novom Sadu potrebne scene kao današnja ispred Skupštine, sa aktivistima koji su zatražili da se obrate odbornicima u parlamentu, ali nisu dobili ni odbijenicu, Đurić kaže da procedura postoji.

"Da bi se neko obratio, mora da se zatraži od predsednice Skupštine da se obrati i predsednica procenjuje da li će se to desiti - to se radi i za i članove veća, čak mora da se da saglasnost i glasa da bi se direktori preduzeća obratili. Protest je legitiman, a mi ćemo da radimo svoj posao", navodi gradonačelnik.
Dodaje da je pitanje za predsednicu Skupštine grada da li je dobila bilo kakav zahtev, a koji je na uvid dat medijima ispred zgrade gradskog parlamenta.
 
"Meni je predsednica rekla da nije dobila nikakav zahtev. Odbornici su izabrani u Skupštini grada, od strane građana", kratko je zaključio Đurić. 
  • ceca

    02.08.2023 09:58
    Mali još nisi ni svestan ....
    E moj Đuriću, nemaš ti pojma ni šta je tvoj posao. Tebi da je nešto jasno ne bi te tvoj partijski kolega Vučević namagarčio da budeš gradonačelnik. Ti si njima rešenje za mnoge kriminalne radnje velikih razmera i zato su tebe izabrali na tu sramnu funkciju, koja je izgubila svoj pravi smisao otkako ovi kreteni iz Beograda vode novosadsku politiku.
  • Html

    01.08.2023 17:49
    Poslovni kompleks a ne stamben
    Sve bi to bilo u redu da nije tek manji procenat poslovni a najvećim delom stambeni kompleks za očigledno elitu i da je ne radi Galens, ne zato što je Galens već zato što teško da će ga raditi neki ozbiljan svetski arhitektonski biro poput SOMa Zahe Hadid itd. Naša arhitektura i naše arhitekte nisu nimalo loše naprotiv ali teško da će doneti nešto inovativno u Srbiju i na Balkan nešto što bi bilo remek delo arhitekture, tako da nema ni može se reći nekakvog posebnog povoja urbane kulture. U drugim zemljama se grade ovakvi kompleksi zarad poslovnih kompanija koji dolaze u te solitere i donose brojna radna mesta za sve profile ljudi, to su centri poslovanja i trgovine, još ako bi i šoping centar postojao to bi bilo isto nešto značajnije od pukog stambenog prostora, često imaju i povelike trgove i posebne centre poput Rokfeler centra pa na neki način i Tajms skvera. Ako ovo bude dominantno stambeni kompleks mi nikakvog benefita nećemo videti niti će to turisti ikako posećivati jer pre će njih, prvenstveno strane turiste interesovati Petrovaradinska tvrđava remek delo Baroka kakvog nema pa uslovno rečeno do današnje Austrije, stari grad Novi Sad koji mora da bude ceo pešački cela zona zaštite i starog grada i Almaškog kraja jer izgleda će jedino tako investitori da izbegnu tu mesto da grade zgrade u zaštićenoj i prelepoj celini ali i okolna mesta poput Karlovaca koje kad se bude sredilo će biti nešto neopisivo posebno kad se radi o malim gradovima.
  • Милојко Станојкин

    01.08.2023 15:52
    Живео градоначелник још 2 мандата НС већ има долину Лопова сада ће имати Гангстерску долину на води ,купио ми Кум стан мајке ми ја поседујем само стару Шкоду из 2001.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti