021.rs saznaje: Detalji poskupljenja gradskog prevoza - karta u busu 100 dinara, uvode se novine

GSP "Novi Sad" predložilo je da karta koja se kupuje kod vozača iznosi 100 dinara na gradskim, a 150 dinara na prigradskim linijama. Karte kupljene van autobusa zadržaće sadašnju cenu.
021.rs saznaje: Detalji poskupljenja gradskog prevoza - karta u busu 100 dinara, uvode se novine
Foto: 021.rs
Za 021.rs u gradskom prevozniku navode da bi karta kupljena van autobusa za gradske linije bila 65 dinara, odnosno prigradske 110 dinara.

Novi sistem koji uključuje brojne novine trebalo bi da bude u primeni od oktobra.
U GSP su potvrdili i da nije predviđena promena cena markica. 
Kako su naveli, razlog za predloženo povećanje cena karata u autobusima je da se građani destimulišu da kupuju karte u vozilu, čime bi se olakšao rad vozača i ubrzalo kretanje. 
 
"Diferencijacija cena je predložena u cilju stimulacije putnika da karte kupuju van vozila kako bi se postiglo maksimalno rasterećenje vozača od tog dela posla, a što bi mu omogućilo bolju usredsređenost na vožnju, brži ulaz putnika, kraće zadržavanje na stajalištu, efikasnije poštovanje reda vožnje, što sve ima za cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju. Ova praksa se pokazala efikasnom u mnogim gradovima", kažu u GSP-u. 
 
Gradski prevoznik navodi za 021.rs da je plan je da se omogući kupovina karte po nižoj, trenutno važećoj ceni putem interneta, mobilne aplikacije, elektronskog novčanika, kao i da se otvori 20-ak novih prodajnih mesta u najfrekventnijim delovima grada.
"Fiskalne kase će biti potrebne samo za nova prodajna mesta. U razradi je prodaja i putem mobilne aplikacije, elektronskog novčanika, interneta i drugih opcija. Primena se očekuje u toku ove godine, što je po planu oktobar", objašnjavaju u GSP.
 
Da će GSP povećati cenu karata u autobusima najavio je za 021.rs gradonačelnik Milan Đukić. On je precizirao da se ne planiraju druga poskupljenja usluga javnih preduzeća sem cene karata u autobusima nakon što su odobrili povećanje cena vode, kanalizacije, grejanja, topla voda i odnošenje smeća.
  • Mirka

    25.10.2023 23:58
    Karta
    Ako je zbog vraćanja kusura, zašto ne zaokružite na 50 dinara? :)
    A to, da vozači prodaju karte, meni je suludo. Oni neka voze, to im je posao, a vi nađite druge načine plaćanja karata!
    U Bg karta 50d i traje 90 minuta, dnevna 120d, ceo dan se vozikaš i to u dve zone, đaci i 65+ besplatno... I sve to se obavi sms porukom, nikakav kontakt sa vozačem!
    Nije ni tamo sve idealno, ali mnooooogo bolje (i jeftinije) nego ovde!
  • Mina

    03.10.2023 19:00
    Sramota
    Pa kako ne može u NS da bude prevoz kao U BG? Zašto u ns toliko skuplje? Lopovi jedni
  • NS1

    06.08.2023 18:28
    Moze bez karte kao u Splitu 70 g proslog veka,ulaz na prednja vrata pored vozaca providna kutija spremis novac 50 ili 100 din. pokazes vozacu i ubacis spremljen novac u kutiju,nema raznih bus plus otimaca para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti