FOTO: Pogledajte kako izgleda nova policijska stanica u Radničkoj, čeka se upotrebna dozvola

Nova policijska stanica u Radničkoj ulici, koja se gradila duže od godinu i po dana, uz probijanje rokova, završena je i trenutno se čeka na upotrebnu dozvolu.
FOTO: Pogledajte kako izgleda nova policijska stanica u Radničkoj, čeka se upotrebna dozvola
Foto: 021.rs
U Gradskoj upravi za 021.rs navode da su svi radovi na objektu i okolnim saobraćajnicama završeni i da je u toku procedura tehničkog prijema kako bi se potom dobila upotrebna dozvola koja je neophodna za useljavanje policije.

Za 021.rs su rekli da su građevinski radovi na izgradnji policijske stanice urađeni u roku, bez navođenja datuma, a što bi s probijanjem rokova za pet meseci bio 28. april.

U Upravi za imovinu kažu da je uređenje parkinga, trotoara i okolnih saobraćajnica završeno u julu mesecu.
 
"S obzirom na to da su i jedni i drugi radovi, gradnja i uređenje okolnih površina, obuhvaćeni istom dozvolom, nije bilo moguće organizovati tehnički pregled objekta pre završetka druge faze. Procedura tehničkog pregleda je trenutno u toku, a nakon toga sledi ishodovanje upotrebne dozvole. Kada objekat dobije upotrebnu dozvolu, moći ćemo da uvedemo buduće korisnike MUP-a u objekat", navode u Upravi.
 
 
Prvobitno je planirano da radovi traju godinu dana, ali su rokovi produženi za pet meseci. Cena radova je poskupela za više od četiri miliona, te je na kraju iznosila više od 136,1 milion. 
 
Ovaj deo sredstava je obezbeđen iz budžeta Srbije, preko Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Kada se saberu sva sredstva, uključujući i one od grada, za izgradnju i opremanje ove stanice izdvojeno je gotovo 162 miliona dinara. 
Policijska stanica u Radničkoj, koja se naziva i "Stari grad", prestala je sa radom početkom 2021. godine, tada je srušeno osam prizemnih baraka koje su decenijama služile za potrebe MUP-a. Grad je tada dao šest i po miliona dinara za rušenje.
 
Nova stanica će u prizemlju imati šalter salu sa toaletom za posetioce, dežuranu, magacin opreme, mušku i žensku svlačionicu, čajnu kuhinju sa trpezarijom, toalet za zaposlene, prostorije za prihvat dovedenih lica, kao i prostorije za zadržavanje dovedenih lica. Na spratu će biti smeštene kancelarije, sala za sastanke, depozit, magacin naoružanja i toalet za zaposlene. Zgrada će imati skoro 1.000 kvadrata.
  • Neđo

    08.08.2023 11:30
    Vi sto ste tako protiv policije znajete da nece policija lemati narod kad ovi pocnu da padaju. I njima je pun kufer svega. Narod ce lemati navijači i kriminalci. A sto se policije tice, ona uhapsi ovi puste i tako ukrug.
  • Vladan

    08.08.2023 10:17
    @Pera

    Juče si izašao iz blatnjave favele i naučio šta je lift a danas kukaš o "betonskom getu"...
  • NS1

    08.08.2023 00:49
    Lepa kao americka,moze li nekoliko ekipa americkih policjaca,kad autobuse u bg voze iz Bangladesa,sto da ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti