Novosadski opozicionari: Oluje su prirodna, a SNS društvena katastrofa

"Oluje su prirodna, a SNS društvena katastrofa", poručili su predstavnici dela novosadske opozicije na konferenciji ispred Gradske kuće.
Novosadski opozicionari: Oluje su prirodna, a SNS društvena katastrofa
Foto: 021.rs
Vladimir Vrsajkov iz Stranke slobode i pravde izjavio je da olujne nepogode koje su pogodile Novi Sad 19. i 21. jula jesu prirodna katastrofa, ali da reakcija gradske vlasti za njih predstavlja društvenu katastrofu. 
"Sve ste videli, dragi Novosađani. I nebrigu za zdrav koren i stablo tokom besomučnog betoniranja Novog Sada poslednjih desetak godina što se najviše vidi na primeru našeg dragog koprivića koji više ne raste zbog izgradnje garaže u ulici Modene. Videli smo, takođe, kako nema struje u više delova grada zato što Elektrodistribucija nema dovoljno terenskih ekipa koji mogu da reše ovaj problem, jer je previše stranačkih vojnika primljeno u firme. Videli smo kako sami građani moraju da sakupljaju grane i ostatke drveća i da sistem upozoravanja ne radi. Za sve ove probleme gradska vlast nije imala dovoljno sluha što se vidi i po telefonima za prijavu štete koji građani teško dobijaju, a odbornici SNS-a i SPS-a složno glasaju za izgradnju Novog Sada na vodi, a planovi za rebalans budžeta koji je neophodan za sanaciju štete očigledno čeka jesen," kazao je Vrsajkov.
Velibor Zejak iz Pokreta slobodnih građana upitao je SNS vlast koliko u gradskim javno-komunalnim preduzećima ima stručnih lica, a koliko partijskih vojnika i u čijem interesu oni rade. 
 
"Imali smo prilike da vidimo da je Gradska čistoća u roku od pola sata očistila granje koje su građani ostavili isped prostorija SNS-a na pretprošlim protestima. Međutim, kada je Novi Sad u pitanju, Gradska čistoća ne pokazuje takvu efikasnost. Grad se i dalje nalazi u haosu i postoji opasnost da neko od građana bude povređen od granja koje i dalje vise sa drveća i fasada koja otpada sa zgrada. Želimo da upitamo i da li na Telepu žive građani drugog reda jer su tamo pojedina domaćinstva duže od dve nedelje bez struje, a čitav Telep je i dalje bez ulične rasvete", izjavio je Zejak dodavši da smatra da je za ovako loš odgovor na krizu kriva isključivo gradska vlast SNS-a koja je u JKP-u zaposlila svoje partijske vojnike koji nisu sposobni za obavljanje ovog posla. 
Velimir Kovačević iz Akcije progresivne Vojvodine rekao je da direktno odgovorni za najavljenu oluju nisu preduzeli proaktivne i reaktivne mere i danima nisu uspeli da otklone posledice oluje usled čega je došlo do ljudskih žrtava i dodatne materijalne štete.
 
"Na ovoj katastrofi koja je zadesila Novi Sad i Bačku Palanku pokazalo se da sadašnji sistem zaštite i spasavanja ne funkcioniše, a sektor za vanredne situacije nije u stanju da odgovori na izazove klimatskih promena jer su poslednjih 50 godina katastrofe po učestalosti i po obimu deset puta veće i opasnije nego što su ranije bile. Predlažemo zato drugačije sistemsko rešenje, da se Sektor za vanredne situacije izmesti iz MUP-a i transformiše u Vladinu direkciju za smanjenje rizika od katastrofa i upravljanje vanrednim situacijama sa regionalnim centrima", naglasio je Kovačević.
  • Bulevarac

    07.08.2023 23:43
    @Analitični guru
    Ti misliš da niko nije pravio spiskove ko je menjao profile slike kada je trebalo? Srećno druže!
  • Analitićni guru

    07.08.2023 19:06
    @uhuh
    Hrabriša , znaš li šta je lustracija hehe, kad ćete već krenuti sa spiskovima upišasmo se od smeha ...
  • Uh uh

    07.08.2023 17:28
    Sns botovi, prepoznaćete ih po izuzetnoj nepismenosti, su sve aktivniji na ovom portalu.
    Šta je, derani, strah vas je?

    Ako, ako, i treba.
    Spiskovi postoje i neće biti abolicije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.