Novosadsku agenciju "City travel" do sada prijavilo 50 putnika

Još je u toku inspekcijski nadzor u novosadskoj turističkoj agenciji "City travel", a do danas je pristiglo oko 50 prijava putnika, kažu u Ministarstvu turizma i omladine.
Novosadsku agenciju "City travel" do sada prijavilo 50 putnika
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kako je 021.rs pisao, više desetina građana preko SMS poruke je u subotu, 5. avgusta saznalo da se njihova letovanja, zakazana mahom za nedelju dana od tada, neće realizovati zbog zatvaranja turističke agencije.

Samo nedelju dana pre puta, od vlasnika agencije Gorana Pašića saznali su da na letovanje neće ići "zbog finansijskih poteškoća" agencije, koja je zatvorena.
 
"Račun je u blokadi, turistička inspekcija i MUP posebno odeljenje ne dozvoljavaju dalji rad. Svi aranžmani su otkazani od nas ili organizatora", navodi se u lančanoj SMS poruci koju su putnici dobili, a detalje čitajte u našem tekstu OVDE.
U Ministarstvu turizma kažu da se o ukupnom broju oštećenih putnika još ne može govoriti, ali da je do danas pristiglo 50 predstavki putnika.
 
"Trenutno se vrše vanredni inspekcijski nadzori organizatora putovanja, imajući u vidu da se određene predstavke odnose na turistička putovanja u kojima je 'City travel' nastupajući kao posrednik, prodao turističko putovanje drugog organizatora putovanja, te je s tim u vezi subjekt kontrole organizator putovanja", rekla je za Euronews Srbija Dunja Đenić, v.d. pomoćnika ministra.
 
Sektor turističke inspekcije doneo je i Rešenje o zabrani organizovanja turističkog putovanja jer je "City travel" organizovao putovanja bez licence, zbog čega su takođe podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka po istom osnovu.
 
Osim toga, podnete su i četiri krivične prijave novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu sa sumnjom na krivično delo prevare sa umišljajem.
 
"Sektor turističke inspekcije je u okviru svoje nadležnosti preduzeo zakonom propisane mere i prosledio predstavke putnika Policijskoj upravi Novi Sad, odnosno Odseku za suzbijanje kriminala", zaključuje Đenić u izjavi za Euronews Srbija.
  • Dusan

    14.08.2023 23:00
    City travel
    Prethodna tri letovanja (Egipat, Grcka i Turska) su prosle bez problema. Nemam lose iskustvo sa agencijom.
  • Jana

    09.08.2023 16:42
    Prosla sam nesto slicno,vlasnika za gusu ,bez milosti jer je loperda,bila sam nemilosrdna i izvukla moje pare.Vlasnica se odmah zapislila u drugoj turistivkoj kuvi,a suprug otvorio novu agencinu.
  • Gradjanin X

    09.08.2023 15:33
    Jedna stvar mi nije jasna. Kad se odlucis za neku turisticku agenciju, naravno da prvo proveris Google reviews i sl...Za City travel ima dosta losih komentara jos od prosle godine, npr poput otkazivanja aranzmana i dugovanja novca ostecenim putnicima...tako da, bilo je za ocekivati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti