Direktor "Wolf investa" o urušavanju zgrade "Vodovoda": Sve sanirano i bezbedno, vrlo mali odroni

Firma "Wolf invest", investitor na gradnji objekta pored upravne zgrade "Vodovoda i kanalizacije", koja je juče evakuisana zbog urušavanja dela zida, reagovala je zbog ove situacije.
Direktor "Wolf investa" o urušavanju zgrade "Vodovoda": Sve sanirano i bezbedno, vrlo mali odroni
Foto: 021.rs
Za ove radove postoji građevinska dozvola i sva potrebna dokumentacija, a same grube građevinske radove izvodi firma "Big point gradnja", navodi "Wolf invest".
Ovo je, kažu, firma sa višedecenijskim iskustvom i radi trenutno na zaštiti susednih objekata, koji su jako stari.
Stoga su prvo njihovi zidovi ojačani postavljanjem armaturne mreže i cementnog maltera, a juče je izrađena kampada - produžetak temelja susednih objekata do nivoa iskopa objekta koji se gradi.
 
Kampade se rade po projektovanoj šemi iz više delova širine do metra. Prilikom iskopa do objekta "Vodovoda", navodi "Wolf invest", pošto je tlo od peska, došlo je do "vrlo malog odrona koji je bio ograničen već urađenim kampadama".
 
"Kao i uvek, radi se planski po utvrđenoj šemi tako da nije došlo do urušavanja statike, kao ni do štete na objektu JKP 'Vodovod i kanalizacija', što se može proveriti uporedbom sadašnjeg stanja sa stanjem koje je evidentirao sudski veštak pre početka svih radova. Iz visoke predostrožnosti, radnici gradilišta zamolili su zaposlene JKP 'Vodovod i kanalizacija', sa kojim Wolf invest ima najbolju moguću saradnju, da za svaki slučaj napuste objekat dok se rad na navedenoj kampadi ne završi", navodi direktor ove firme Željko Pudar.
Dodaje da su se zaposleni najverovatnije uplašili i alarmirali policiju i inspekciju, koja "nije imala primedbe na radove".
 
Pudar kaže da je sada sve sanirano, a zgrada "Vodovoda" je bezbedna za dalje korišćenje, bez oštećenja.
  • Divna Crnatovic

    12.08.2023 17:32
    Za walf
    Svaka cast Walf-u. Brinu o svakom zaposlenom podjednako. Nema izuzetaka. Bravo!
  • Dušan Ćurčin

    12.08.2023 11:21
    Hm
    Da mi je znati ko su botine koji lupaju minuse na prethodne komentare. Da bog da se isto desilo njihovoj kuci/zgradi
  • Zokins

    11.08.2023 21:27
    kuća
    Samo je malo oštećen temelj kuće i to je to ? Svaka čast svim preduzimačima i građevinskim radnicima. Tako su moju kuću oštetili da se morala odmah prodati da bi se zgrada izgradila !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti