FOTO: Posle šest meseci završeni radovi u Ulici dr Ivana Ribara, evo šta je sve urađeno

Rekonstrukcija parkinga i trotoara u Ulici dr Ivana Ribara je završena nakon šest meseci.
FOTO: Posle šest meseci završeni radovi u Ulici dr Ivana Ribara, evo šta je sve urađeno
Foto: 021.rs

Ovi radovi su potrajali duže od planiranog roka od četiri meseca, jer je u međuvremenu u sklopu projekta "Čista Srbija" obnovljena i kompletna kanalizaciona mreža, što je trajalo oko dva meseca.

U ovoj ulici na Limanu II obnovljena su 69 parking mesta na površini od oko 1.000 kvadrata i oko stotinu kvadrata pešačkih površina. 
Parking mesta su urađena od raster ploča, a trotoar od behatona. 
 
Takođe, postavljen je i parking za bicikle kapaciteta 30 dvotočkaša.
 
Instalirane su i elektro-instalacije na jednom parking mestu koje će biti opremljeno punjačem za električne automobile, što bi trebalo da usledi narednih meseci kada Uprava za zaštitu životne sredine i imovinu sprovede javnu nabavku.
 
Svi ovi radovi na parkingu i trotoaru su koštali preko 15,5 miliona dinara sa PDV-om.
 
 
U Parking servisu kažu i da je proteklih dana, pre otvaranja ulice, zbog dotrajalosti asfaltne podloge obnovljen i kolovoz u dužini od oko 250 metara, kao i prostor uz garaže površine 1.160 metara kvadratnih. 
 
Ovi radovi su naknado urađeni i plaćeni su sklopu aktuelne popravke kolovoza na novosadskim ulicama. 
  • CItalac

    17.08.2023 08:53
    Ovo je projektovao neko ko niti ovde živi, niti razume situaciju. PArkiralište za bicikle je besmisleno na početku ulice i nikad niko neće parkirati bicikl 300m od ulaza. Prošlo je nedelju dana i od 4 mesta za invalide koristi se samo 1. A zauzimaju 5 mesta. Oatavljena su prolazi asfaltni koji zauzimaju 4 parking mesta a koji se nikad ne koriste. Podzemne kante su oduzele još 2 šarking mesta umesto da se na počeku ulice ubace u zelene površine. PArking je prodao desetak mesta firmama na godinu dana i tako jesmanje broj msta. Ispred ulaza su dogovorno bila parkiran 4 vozila x 4 16 vozila se parkiralo i nije bilo mesta za pešake ali su to dogovorno trpeli 50 gosina jer broj parking mesta nedovoljno. Isped pivarijuma je bilo meta za još dva mesta ali sad je tu prolaz. Sve u svemu na 360 stanova ide 70 parking mesta. PLus su mnoge garaže promenile funkciju i sada su magacini i lokali.
  • ns

    16.08.2023 14:00
    ns
    A gde je taj poplocani trotoar?
  • pajo patak

    16.08.2023 13:32
    obnovljena kanalizaciona mreža
    čista srbija ? ne, nego spašavanje potonuća "promenade"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti