Još topliji dan nam stiže: Gde ići (i šta zaobići) ove srede u Novom Sadu?

Ako ste mislili da je utorak bio vreo, pripremite se za sredu.
Još topliji dan nam stiže: Gde ići (i šta zaobići) ove srede u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Bliži nam je vikend, dešavanja je sve više, pripreme za školu su u toku, a ima i radova.
Pokušaćemo da vam pomognemo da spremni uđete u novi letnji dan.
Vreme
 
Već od ranog jutra biće 20°C, što nam je uvertira u vrelo popodne. Meteorolozi najavljuju najvišu dnevnu temperaturu od 36°C.
 
Pretežno sunčan dan je pred nama, sa ponekim oblakom. 
 
Ovakve prilike usloviće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Savetuje se da ne preskačete terapiju koju inače uzimate i da se adekvatno zaštitite od sunca jer će UV zračenje biti jače.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Sremskih Karlovaca u sredu neće imati struje.
 
U Novom Sadu će bez struje u periodu od 8.30 do 11.30 časova biti Telepska dolina, Save Vukosavljeva, Sokolska, Čerevićka, Sime Sarajlije i Desanke Maksimović. U Karlovcima bez struje će od 9 do 13 časova biti delovi Bukovačke ulice i Doke, koja će biti bez struje i od 8 do 12 sati u pojedinim delovima.
 
Treba napomenuti da u sredu počinje očitavanje brojila za avgust, pa će radnici Toplane biti u blizini.
 
Završeni su radovi na popravci desne kolovozne trake Bulevara oslobođenja, od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića. Sutra će u ranim jutarnjim časovima biti uspostavljeno redovno odvijanje saobraćaja na ovoj deonici.
 
Međutim, od sutra će radovi započeti na levoj polovini raskrsnice Bulevara oslobođenja i Bulevara Jaše Tomića, koja će biti slepa iz pravca Rumenačke ulice. Sa Bulevara oslobođenja biće moguće skretanje desno ka Kisačkoj ulici, kao i skretanje levo sa Bulevara Jaše Tomića na Bulevar oslobođenja.
 
Za autobuski prevoz će preko potkovice biti omogućen pristup Međumesnoj autobuskoj stanici. OVDE pogledajte detaljne izmene koje uvodi GSP na više linija.
 
Gradi se vrelovodni priključak u Ulici Miše Dimitrijevića 74a, gde je obustavljen saobraćaj. Planirani rok za završetak radova je 11. septembar.
 
Radovi su i u krugu instituta u Sremskoj Kamenici, pa su trase autobusa GSP-a koji saobraćaju do gore skraćene. Autobusi na polascima iz Novog Sada okreću se ispred ulazne rampe u Institut, dok je izlazak i ulazak predviđen na privremenoj stanici kod novopostavljenog stajališnog stuba. 
 
Ovi radovi trebalo bi trebalo da budu gotovi za dva meseca.
Gde ići?
 
Nedavno nas je napustio David Albahari, a njegov roman "Mamac" biće tema novog književnog klabinga u Crnoj kući. Počinje u 18 časova. 
 
Ljubitelji košarke mogu da testiraju svoje znanje u specijalnom Mundobasket tematskom pab kvizu u Kaffa baru. Početak je u 19.30 časova.
 
Sreda je dan kad su svi kokteli sniženi u pabu Shamrock - ali za dame. Dobar povod za provod i degustaciju.
  • J

    23.08.2023 08:26
    J
    Gde zaista ici na 45 50 stepeni? Nigde treba uvesti vanredno stanje dok traju ove vrucine jer nisu zdrave za coveka! Nije dobro ici ni na kupanje dok su noci zagusljive i sparne! Bora biti u klimatizovanom uz cesca tusiranja i laganom hranom. Izaci tek nakon 21h u setnju i opet kuci. Kada se omladina zali na ovakvi vreme…mi 50+60+..sta reci hitna 24h juri po gradu! Čuvajte se jer ovo nije zdravo!!!
  • Dokle

    22.08.2023 20:52
    Zadto je Radnička blokirana u delu radova br 21-27 kad je rečeno - pisano - najavljeno da ce u zoni radova samo jedna traka biti zatvorena a druga ce biti otvorena za saobracaj??
    I usput jos parkinzi zauzeti okolo ogradom?
    Samo neistine na sve strane…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti