Uskoro novih 45 bicikala u okviru "NS Bike" sistema

"Parking servis" će potrošiti preostalih 1,7 miliona dinara u svom budžetu, namenjenih unapređenju biciklističkog "voznog parka", za nabavku još 45 bicikala.
Uskoro novih 45 bicikala u okviru "NS Bike" sistema
Foto: 021.rs

Ovi bicikli obogatiće "NS Bike" sistem za iznajmljivanje bicikala, koji je prethodno dobio 100 novih dvotočkaša.

Kako je jasno iz specifikacije javne nabavke, koju je preduzeće upravo pokrenulo, i novu turu bicikala dostaviće "Capriolo", dosadašnji dobavljač prepoznatljivih crvenih bicikala sa logoom preduzeća.

Dostava novih bicikala biće ugovorena tokom septembra, a na ulicama će se naći početkom jeseni.
 
Nova "NS Bike" sezona otvorena je 20. aprila ove godine. Građanima su javni bicikli za iznajmljivanje dostupni na 16 biciklističkih stanica, a za korišćenje je potrebna prethodna registracija na blagajni "Parking servisa" ili u prostorijama Turističke organizacije Novog Sada, na Trgu slobode.
 
Izrada korisničke kartice košta 600 dinara, a ona omogućava iznajmljivanje bicikla po ceni od 30 dinara za sat vremena ili 170 dinara po danu. Sezonska pretplata je 1.100 dinara i omogućava svakodnevno iznajmljivanje bicikla u trajanju od dva sata. 
 
Postoji android aplikacija za "NS Bike".

Ovaj sistem ima svoje prednosti, ali i mane.

Kako je ustanovila Državna revizorska institucija u svojoj reviziji, a potvrdila analiza Novosadske biciklističke inicijative, "NS Bike" je faktički promašena investicija jer nije isplativa - komplikovan je, zastareo i neophodno ga je modernizovati za savremenog korisnika koji nema vremena da ide do prostorija preduzeća da se registruje.

  • Ana

    24.08.2023 10:56
    Vise stanica se isplati
    Da bi sistem bio isplativ, tj ljudi ga koristili vise, treba postaviti vise stanica. Nikom se ne isplati da ide pesaka do stanice 10ak minuta ako mu je autobuska stanica na minut. Za celo Naselje ima samo jedna stanica, stara Detelinara, Adice i Telep isto. Sa ovakvim rasporedom izgleda da je fokus samo na kretanju po centru, a ne da neko iz ovih udaljenijih krajeva grada koristi bajs. Po centru se moze i pesaka. Fali stanica na Sajmu, kod Futoske, na Klisi, kod Biga, na Avijaticarskom. Ukinuli su stanicu u Petrovaradinu. Plus registracija je preskupa, moze se uraditi samo na dva mesta u gradu. Pozdravljam nabavku novih bicikala, oni stari su bili bas raspad i dok su bili novi. Jedini problem koji sam imala dosad je da automat ne registruje da je bicikl vracen, pa ga moram prebacivati na drugo prazno mesto ako ga ima, ili vracati na drugu stanicu, sto je bas gnjavaza kad su tako rastrkane.
  • Tata

    23.08.2023 19:58
    Tender je objavljen, procenjena vrednost je 5 miliona, rok za isporuku bicikala 20 dana sve sa vrlo specificnim delovima, nalepnicama i izgledom, citaj "namesten".
  • Stevan

    23.08.2023 18:42
    Isplativo
    Kakavi Rukovodioci takva isplativost s biciklima,bitni su samo tenderi a radnici sa platama jedva preživljavaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti