"NS Bike" sistem dobiće još 45 bicikala za iznajmljivanje

"NS Bike", sistem za iznajmljivanje bicikala, postaće bogatiji za još 45 dvotočkaša.
"NS Bike" sistem dobiće još 45 bicikala za iznajmljivanje
Foto: 021.rs

Kako se vidi u izmenama plana o investicijama "Parking servisa" za tekuću godinu, preduzeće planira da sprovode još jednu nabavku bicikala za "NS Bike" sistem, čime će biti upotpunjen "vozni park" koji je ove sezone već dobio 100 novih bicikala.

Preduzeće je prethodno nabavilo 100 bicikala od "Capriola" po ceni od 3,2 miliona dinara bez PDV, a budući da je za "NS Bike" ove godine predviđeno ukupno pet miliona dinara, planira se utrošak preostalih 1,7 miliona dinara na nabavku još 45 dvotočkaša.

Nova "NS Bike" sezona otvorena je 20. aprila ove godine. Građanima su javni biciklovi za iznajmljivanje dostupni na 16 biciklističkih stanica, a za korišćenje je potrebna prethodna registracija na blagajni "Parking servisa" ili u prostorijama Turističke organizacije Novog Sada, na Trgu slobode.
 
Izrada korisničke kartice košta 600 dinara, a ona omogućava iznajmljivanje bicikla po ceni od 30 dinara za sat vremena ili 170 dinara po danu. Sezonska pretplata je 1.100 dinara i omogućava svakodnevno iznajmljivanje bicikla u trajanju od dva sata. 
 
Postoji android aplikacija za "NS Bike".

Ovaj sistem ima svoje prednosti, ali i mane. Kako je ustanovila Državna revizorska institucija u svojoj reviziji, a potvrdila analiza Novosadske biciklističke inicijative, "NS Bike" je faktički promašena investicija jer nije isplativa - komplikovan je, zastareo i neophodno ga je modernizovati za savremenog korisnika koji nema vremena da ide do prostorija preduzeća da se registruje.

  • h

    25.07.2023 12:13
    Stanica na Podbari ne radi od početka bici sezone! Kao što je već napisano u prethodnom komentaru, broj bici stanica je mali, pa kad samo jedna uopšte ne funkcioniše, to značajno utiče na kvalitet usluge.
  • Ana

    24.07.2023 22:28
    Koristila sam vise puta NS bike, narocito leti. Moja zamerka je sto ima malo stanica po gradu, npr samo jedna stanica za celo N.naselje je nedovoljna, ne isplati se bas pesaciti 10min po bicikl. Druga zamerka je na samu aplikaciju koja ne pokazuje raspolozivost bajseva na Keju kod zel.mosta i u Petrovaradinu. Ne znam da li su stanice ukinute ili su samo nevidljive za aplikaciju. Inace ako vam se desi neki kvar Parking servis reaguje u adekvatnom roku, meni su pomogli cak i u nedelju poslepodne, cekala sam ih 15ak minuta.
  • Ns

    24.07.2023 19:43
    Nisam koristio sistem jer imam svoje bicikle, ali 32000 po biciklu a iznajmljivanje kosta 170 dinara na dan, dolazimo do racunice da bicikl treba da bude izdat skoro 190 puta ceo dan da bi se isplatio. Pritom da ne mora ništa da se popravlja i ulaze u njega. Deluje mi neprofitabilno. Verovatno je zato većina bicikala pre bila u raspad stanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti