FOTO: Stigli novi bicikli za iznajmljivanje u Novi Sad, počinje "NS Bike" sezona

Početak nove NS Bike sezone u Novom Sadu Novosađanima donosi 100 novih bicikala za iznajmljivanje.
FOTO: Stigli novi bicikli za iznajmljivanje u Novi Sad, počinje "NS Bike" sezona
Foto: Grad Novi Sad

Bicikli su nedavno kupljeni u svrhu dopune sistema NS Bike, a predstavljeni su danas na platou Spensa.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac izrazio je zadovoljstvo što poslednjih godina sve više Novosađana koristi bicikl kao prevozno sredstvo.

"Pored širokih i pravih ulica i inicijativa koje promovišu biciklizam kao zdrav način prevoza, kulturi biciklizma svakako doprinosi i sistem 'NS Bike' koji Novosađanima i svima onima koji ovde dođu omogućava jednostavno i povoljno iznajmljivanje bicikala, na 16 stanica raspoređenih po gradu, tokom 24 sata. O značaju ovog sistema govori brojka od preko šest hiljada registrovanih korisnika, ali i ulaganje u 100 novih bicikala što će svakako doprineti lakšem, kvalitetnijem i bezbednijem korišćenju ove usluge", izjavio je Crnobarac.
 
 
On je naglasio da Grad pruža podršku na nivou biciklističkog saobraćaja, biciklističkog sporta i cikloturizma, baveći se pitanjima infrastrukture, bezbednosti biciklista, povezanosti i funkcionalnosti biciklističke infrastrukture zajednice, što je doprinelo značajnom rastu biciklističke zajednice.
 
"Pored toga što je bio prvi grad na Balkanu sa organizovanom mrežom iznajmljivanja bicikala, Novi Sad je i prva lokalna samouprava u Srbiji koja subvencioniše kupovinu bicikla. Ove godine za to izdvajamo 20 miliona dinara. Osim toga kontinuirano ulažemo sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja, koja se trenutno u Novom Sadu rasprostire u dužini od preko 100 kilometara. Nastavićemo da ulažemo u razvoj biciklizma, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih biciklističkih staza, kao i proširenje parking mesta za bicikle jer želimo da budućim generacijama ostavimo uređenu infrastrukturu i čistu životnu sredinu", rekao je zamenik gradonačelnika.
Direktor "Parking servisa" Stevan Lugonja naveo je da se novi korisnici mogu registrovati na blagajni preduzeća u Ulici Filipa Višnjića br. 47 i u prostorijama TONS-a na Trgu slobode, što je preduslov za iznajmljivanje bicikala. 
 
"Takođe, na internet prezentaciji 'NS Bike' sistema i sa Gugl prodavnice može se preuzeti android aplikacija koja sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala za svaku od stanica, u realnom vremenu", rekao je Lugonja.
  • Tja

    20.04.2023 19:01
    Uf, pa ja tek sad vidim da je aplikacija na Google zadnji put azurirana 2021 i ne radi na Androidu 13. Mora neki lep tender da padne za novu aplikaciju, nemojte propustiti tu sansu.
  • Tja

    20.04.2023 18:57
    Sacekacu mesec dva pa cu kupiti takav ali beli na Najlonu :)
  • Da

    20.04.2023 18:35
    Crnobarac ide na posao biciklom? Ili mu plaćamo vozača, pored svih ovih biciklova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti