Đurić sa predstavnicima EIB-a: Rekonstrukcija Spensa jedna od najvećih investicija u budućnosti

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je razgovarao u Gradskoj kući sa predstavnicima Evropske investicione banke (EIB).
Đurić sa predstavnicima EIB-a: Rekonstrukcija Spensa jedna od najvećih investicija u budućnosti
Foto: Grad Novi Sad

Delegaciju EIB-a predvodio je šef Regionalnog predstavništva za Zapadni Balkan Alesandro Bragonzi. 

Đurić je upoznao delegaciju sa kapitalnim projektima, stavljajući u fokus izgradnju pešačko-biciklističkog mosta preko Dunava, izgradnju Regionalne deponije, koju je preuzelo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Đurić je naveo i da je početkom oktobra planirano formiranje javnog preduzeća koje bi upravljalo Regionalnom deponijom, a tiče se prečistača i projekta "Čiste Srbije".
 
Po gradonačelnikovim rečima, jedna od najvećih investicija u budućnosti je rekonstrukcija Spensa, dok se krajem septembra planira početak radova na parku pored Spensa.
 
"Grad Novi Sad, pored toga, radi na projektima energetske efikasnosti u koje će biti uključene osnovne škole i vrtići. Grad ulaže u Zelenu agendu da bi se građanima obezbedio zdraviji život. Rebalansom budžeta, na poslednjoj sednici Skupštine Grada izdvojeno je 483 miliona dinara za izgradnju nove Gradske toplane na daljinsko grejanje u naselju Jugovićevo.  U saradnji sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Univerzitet u Novom Sadu planira postavljanje solarnih panela na krovovima fakulteta, što je jedan od značajnijih projekata vezanih za Zelenu agendu. Grad u kontinuitetu ulaže u rekonstrukciju i izgradnju  vodovodne i kanalizacione mreže, a ono što je najznačajnije je izgradnja Fabrike vode na sremskoj strani, što će u značajnoj meri rasteretiti postojeću Fabriku vode na bačkoj strani Grada", naveo je Đurić.
Pored navedenog, na sastanku su spomenute i sanacije objekata koji su stradali u olujnom nevremenu, koje je pogodilo Novi Sad 19. i 21. jula 2023. godine.
 
Bragonzi je poručio da EIB rado sarađuje sa Republikom Srbijom i Novim Sadom i raduje se budućoj saradnji u okviru investicione podrške koja se naročito ogleda u projektima Zelene agende i zaštite životne sredine.
  • NS1

    28.08.2023 15:38
    Ide prica,posle 40 godina mormo da sredjujemo propali SPENS samo da ne bude kao sa bazenom drzi vodu dok majstori odu,polovinu tih godina su na vlasti radkali.
  • Limanac

    27.08.2023 23:41
    Pankeru, e moj pankeru
    Ovaj i za zelen bor da se uhvati bor bi se osušio.
  • cv

    26.08.2023 19:22
    e moj gradonačelniče pojma vi nemate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.