FOTO: Deca u novom vrtiću na Grbavici od januara sledeće godine

Izgradnja vrtića u Miše Dimitrijevića biće završena u oktobru, dva meseca pre prvobitnog roka, te će deca krenuti u zabavište od januara 2024. godine.
FOTO: Deca u novom vrtiću na Grbavici od januara sledeće godine
Foto: Grad Novi Sad

Kako je danas tokom obilaska najavio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, u ovaj vrtić "Radosnog detinjstva", površine 1.324 kvadrata, ići će 225 dece.

"Važno je da smo sačuvali postojeće zelenilo, a dodatno ćemo posaditi nove sadnice i parterno urediti dvorište sa pratećim mobilijarom. Naročito me raduje što objekat nije pretrpeo štetu u nevremenu koje je zadesilo Novi Sad i da objekat nije oštećen, kao što je to bio slučaj sa vrtićem u Adicama, koji pretrpeo veliku štetu na hidroizolaciji", rekao je Đurić.
Vrednost radova na ovom objektu je oko 298 miliona dinara.
 
 
Inače, povod za obilazak gradilišta novog vrtića bio je Dan građevinara Srbije, 8. avgust. U poslednjih godinu dana Gradska uprava za urbanizam izdala je, kaže Đurić, 1.333 građevinske dozvole, a u sektoru građevinarstva na području Novog Sada je zaposleno oko 50.000 ljudi.
 
"Istakao bih ovom prilikom nekoliko najznačajnih projekata koji se trenutno rade u Novom Sadu - četvrti most u produžetku Bulevara Evrope, most u okviru Fruškogorskog koridora, dve podzemne garaže: kod zgrade Banovine i u Ulici Modene, izgradnja pruge Novi Sad – Subotica, radovi na komunalnoj i saobraćanoj infrastrukturi i obnovi fasada Almaškog kraja, radovi na Mesnoj zajednici u Budisavi, izgradnji saobraćajnica u Kisaču. Dakle, dosta se u Novom Sadu radi i zaista je puno posla za naše građevinare", kaže Đurić.

Kad se uporedi broj i vrednost građevinskih radova, Novi Sad je jedno od najvećih gradilišta u Jugoistočnoj Evropi, stava je predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine Josip Modić.

  • pavijanoglos

    08.08.2023 22:13
    Vidi komšinice Stašice na prvoj slici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti