Mirović u prvoj Fruškogorskoj vinskoj šetnji: Razvijamo vinski i verski turizam

Prva Fruškogorska vinska šetnja - "Fruška Walk & Wine 2023" organizovana je danas.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je učestvovao je na prvoj vinskoj šetnji, istakao je da je reč o manifestaciji koja se organizuje s ciljem predstavljanja turističkih potencijala Iriga, koji treba da se promoviše kao mesto koje će veoma brzo nakon završetka Fruškogorskog koridora biti idealno za ovakvu vrstu turizma, koji će se razvijati na zdrav, ekološki način.
"Ovo je prva ovakva manifestacija, ne samo za Irig i za Srem, već i za čitavu našu zemlju. Verujem da ćemo je održati u budućnosti jer želimo da razvijamo vinski, ali i verski turizam, i da usmerimo pažnju javnosti na Irig, kako bismo na taj način pomogli lokalnom razvoju", izjavio je Mirović.
Šetnja kroz fruškogorske vinograde počela je na Ribarskom trgu u Irigu, a posetioci su na vinskim punktovima imali priliku da degustiraju fruškogorska vina i lokalne specijalitete.
 
U šetnji u više grupa učestvuje oko tri stotine učesnika manifestacije, najviše sa plaćenim vaučerima. Na trasi šetnje duge sedam kilometara nalaze se punktovi sa vinskim kućama.
 
Turistička organizacija Vojvodine, u godini kada proslavlja svoj jubilej od dve decenije, a radi afirmisanja vinskog turizma u Vojvodini, organizovala je prvu Fruškogorsku vinsku šetnju uz podršku Pokrajinske vlade, Ministarstva turizma i omladine, Opštine Irig i Udruženja "Srem - Fruška gora".
 
"Ova šetnja ima za cilj da u najstarijem nacionalnom parku u Srbiji - Fruškoj gori, i vinskoj prestonici - Irigu, upozna ljubitelje Fruške gore i turiste sa ponudom ostalih turističkih segmenata - verskog i seoskog turizma", izjavila je direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.
 
 
Predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković rekao je da je Irig sedamdesetih i osamdestih godina bio vinska prestonica te da lokalna samouprava uz podršku predsednika Republike i Pokrajinske vlade čini sve da Irig ponovo bude centar vinskog turizma ne samo na Fruškoj gori.
  • Iva

    27.08.2023 21:43
    Neuradeno
    Vazne su vinarije a nisu vazni putevi, sve je zaraslo od grana nemogu ni kola da produ nista se vise ne održava a vi pricate o turizmu.
  • Steva

    27.08.2023 21:41
    oj srrbijo med šljivama
    Od vinskog turizma, narod će se otrezmiti ali od verskog fanatizma,bome teško.
  • Sremac

    27.08.2023 20:18
    Ja svratio do Vrdnika i do Vrdničke kule, strašno koliko je zaraslo u korov. Jedva sam se probio do kule.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti