Javni uvid u urbanistički projekat parternog uređenja garaže kod Banovine do 3. septembra

Grad Novi Sad stavio je na javni uvid urbanistički projekat parternog uređenja prostora iznad podzemne garaže kod Banovine.
Projekat je uradila "Inobačka" koja je izvođač radova, a zajedno sa austrijskim partnerom je i koncesionar ove podzemne garaže.
Kako se može videti, u sklopu ovog urbanističkog projekta nalazi se planirano rešenje parternog uređenja ovog prostora, koje je izradila firma "MHM-projekt" u saradnji sa Urbanizmom i Gradskim zelenilom.
Projekat koji je trenutno na javnom uvidu ne nudi posebne izmene u već poznatim smernicama za uređenje i opremanje prostora ispod kojeg je izgrađena podzemna garaža tokom proteklih godinu i po dana radova.
 
Iznad nje će se nalaziti zeleni krov sa raznim vrstama drveća, žbunja, cveća i trave, dok će ostatak površine, koji se pretežno sastoji od pešačkih staza, biti popločan behatonom uz maksimalno očuvanje postojećeg drveća.
 
"Planirane zelene površine iznose 7.744,26 m2 (74,39%), od čega je 5.631,88 m2 planirano u direktnom kontaktu sa tlom. Izgradnjom podzemne garaže na datom prostoru, predviđeni su zeleni krovovi ukupne površine od 2.112,38 m2 iznad armirano-betonske ploče krova podzemne garaže i na nadstrešnicama kolskih i pešačkih ulaza i izlaza u garažu. Visoko, odnosno drveće prvog reda planirano je isključivo na površinama u direktnom kontaktu sa tlom, kako bi se očuvala stabilnost konstruktivnih elemenata krova garaže. Zeleni krovovi planirani su na nadstrešnicama dva kolska izlaza/ulaza u garažu, kao i na nadstrešnicama tri pešačka ulaza u podzemnu garažu", navodi se u urbanističkom projektu.
 
 
Javni uvid u urbanistički projekat traje do 3. septembra.
 
Zainteresovani mogu da pregledaju dokumentaciju u Upravi za urbanizam i građevinsko zemljište, u Školskoj 3, kancelarija 32, II sprat, od 10 do 13 časova, ili na sajtu Gradske uprave.
 
Primedbe i sugestije na projekat šalju se na mejl planiranje@uprava.novisad.rs.
 
Podsetimo da je izgradnja podzemne garaže kod Skupštine Vojvodine počela u martu 2022. godine i da su radovi pri kraju, a očekuje se da bude otvorena do kraja ove godine.
 
Garaža ima dva nivoa ispod zemlje i površinu od gotovo 6.300 kvadratnih metara, sa 167 parking mesta, od kojih su devet mesta namenjena osobama sa invaliditetom i osam mesta sa punjačima za električne automobile.
 
Podzemnu garažu zvanično vodi posebna firma "Garaža Banovina", koja je 100% u vlasništvu preduzeća "Javne garaže", koje su osnovali "Inobačka" i "Breiteneder immobilien parking" (ranije "Best in Parking"). Oni su koncesionari na 40 godina i to za četiri garaže u centru grada na osnovu ugovora sa Gradom iz 2020. godine.
  • J

    28.08.2023 23:39
    Bespotreban objekat,jos jedan nacin da familija opere novac.
  • Mario

    28.08.2023 18:40
    Zanimljivo
    Bas me interesuje kako ce od onog vec izlivenog betonskog ulaza u garazu da naprave ovaj drveni resetkasti.
  • Mile

    28.08.2023 18:07
    Parking
    Da ima 10 puta više mesta za parkiranje ,možda bi rešila parkiranja u centru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti