FOTO, VIDEO: Svečani prijem prvaka u OŠ "Desanka Maksimović", šteta od nevremena uglavnom sanirana

U Osnovnoj školi "Desanaka Maksimović" u Futogu organizovan je prijem 75 đaka prvaka u prisustvu roditelja i vrha gradske vlasti i novosadske policije.
FOTO, VIDEO: Svečani prijem prvaka u OŠ "Desanka Maksimović", šteta od nevremena uglavnom sanirana
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Milan Đurić i načelnik Policijske uprave Goran Radonjić prisustvovali su prijemu prvaka, nakon što je ova škola pretrpelu najveću štetu tokom julskih oluja, kada je ostala potpuno bez krova, a takođe, pre nekoliko dana se pored škole dogodilo dvostruko ubistvo. 
Prilikom prijema prvaka funkcioneri su obišli i zgradu škole koja je u većem delu obnovljena, a u narednom periodu biće dovršena popravka krova. 
"Vi koji ste ovde kao roditelji i čija će deca sutra krenuti u prvi razred, ali i svi roditelji čija deca već pohađaju OŠ "Desanka Maksimović" znaju kakvo nevreme je zadesilo sve nas i kakvu štetu je nanelo ovoj školi. Ona je ostala bez krova i mislim da je malo ko verovao da ćemo danas imati svečani prijem đaka i zbog toga bih se prvo zahvalio izvođačima radova kao i Upravi za obrazovanje koja je pratila radove. Što se tiče drugog dela škole, sanacija je i dalje u toku i očekujem da bude završena u roku od mesec dana", naveo je gradonačelnik.
 
 
On je dodao i da je Grad obezbedio udžbenike za 4.170 đaka prvaka na teritoriji Novog Sada.
 
"Želim da pozdravim današnje zvezde - đake prvake i treba svi da budemo ponosni na njih. Mi kao grad, obezbedili smo da udžbenici za prvake budu besplatni. Srećan početak nove školske godine, nižite uspehe vašim znanjem, a prvacima želim mnogo sreće u školovanju", izjavio je Đurić.
 
 
Direktor škole Slobodan Egelj se zahvalio Gradu i svima koji su pomogli da školska godina u ovoj školi počne na vreme nakon štete koju je pretprela u neveremenu.
  • Mara

    01.09.2023 19:30
    A što nije sređena OŠ Jožef Atila?
  • Vid

    31.08.2023 23:56
    J.A
    Nevidjena bahatost vlasti i direktora.Skola Jozef Atila je u ocajnom stanju.Danas se krenulo sa uklanjanjem svega sto je ostalo posle nevremens.Deci je zabranjen izlazak u dvoriste.Na sve strane polomljeno drvece i kamena vuna.Kao u sred Ukrajine da se nalazi.
  • Izvidjac Futog

    31.08.2023 21:24
    Nije
    Nije bilo moguće predvideti nevreme.Radovi na sanaciji su u toku.Dan gore dan dole nije toliki problem.Deca krecu u školu sto je najvažnije i u našim i njihovim životima.pokušaj skupljanja jeftinih poena na taj svečani dan od strane neznam ni sam kako da ih nazovem je neprimeren blago rečeno.Da podsetim i grupa terorista u Beslanu je upropastila svečani prijem prvaka 2004godine nažalost sa teškim posledicama.Kod nas u Futogu je to na srecu bio samo pokušaj skretanja pažnje na sebe jedne minorne grupe.Zahvaljujući profesionalnosti policajca nije im to uspelo da jedan lep dan pretvore u ružan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.