VIDEO: Ratni vojni invalid pauzirao štrajk glađu, dobio novo obećanje

Ratni vojni invalid Dane Medić odlučio je da pauzira štrajk glađu zato što mu je član Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam Milovan Amidžić obećao da će se založiti da se problem reši.
VIDEO: Ratni vojni invalid pauzirao štrajk glađu, dobio novo obećanje
Foto: 021.rs
"Strpiću se dok ne vidim da li će biti nekog rešenja. Verujem Amidžiću kao čoveku, on me je ispoštovao svaki put. Pored Vučevića i Tešovića, on me je jedini ispoštovao, svi ostali su me lagali i varali. Strpiću se dan, dva da vidim ima li nekog rešenja, a ako ne bude ništa, biću prisiljen da nastavim ovo što sam započeo", kaže Medić.
 
Medić je jutros oko 7.30 časova započeo štrajk glađu ispred Gradske kuće zbog nerešenog stambenog pitanja. On je zahtevao sastanak sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem.
Nešto kasnije ga je na razgovor primio član gradskog veća Milovan Amidžić, koji je Medića saslušao i obećao da će se založiti da se reši situacija.
 
Kako kaže, njemu je stan u Gogoljevoj ulici obećan još 2010. godine.
 
"Kad sam ranije prikupljao sigurne glasove, tad sam im bio dobar, a sad kada im ne treba moja poslušnost, sad su svi digli ruke od mene. Ne samo od mene, nego od cele grupe ratnih vojnih invalida", kaže on. 
 
 
Šezdesetšestogodišnji muškarac je u trenutni stan ušao pre nekoliko godina, posle dužeg vremena čekanja da stan pređe iz privatnog u javno vlasništvo.
 
 
Dodaje da je na u februaru 2022. godine bio na sastanku sa sadašnjim gradonačelnikom Milanom Đurićem, bivšim gradonačelnikom Milošem Vučevićem i tadašnjim šefom kabineta gradonačelnika Žarkom Mićinom.
 
"Nas četvorica smo sedeli u kabinetu Mićina, koji je tada rekao Vučeviću da mi je on rekao da mogu da uđem u stan. Đurić zna ceo slučaj, a na tom sastanku mi je rečeno da će pitanje biti rešeno do kraja godine", kaže Medić.
 
 
Dodaje i da mu je u aprilu isključena struja nakon čega je uključena, ali se njegov stan vodi na rezervno snabdevanje.
"Neki su dobili po dva, tri stana od grada, a ja ga ne mogu dobiti, iako mi po Zakonu o ratnim vojnim invalidima sleduje stan. Dvadeset devet godina sam podstanar. Meni je 66 godina, ja nemam više ni snage ni volje, ja sam ponižen, omalovažavan, degradiran. Nas ima još nekoliko ratnih vojnih invalida koji nemaju rešeno stambeno pitanje, ali nažalost, volje ne postoji", naglašava Medić.
 
Portal 021.rs je još pre dva meseca poslao pitanja gradskoj upravi o slučaju Daneta Medića, ali do današnjeg dana nisu odgovorili na postavljena pitanja.
  • Vladan

    06.09.2023 09:21
    @@
    Moju guzicu nije branio jer ja nisam ni sa kim ratovao, ti što jesu neka ga prime u svoj stan.
  • Kenedi

    05.09.2023 18:27
    Kenedi
    Nepitaj sta mozes za Drzavu vec sta Drzava moze za tebe?
  • Bojan

    05.09.2023 14:48
    Sarena laža
    Obećanje ludom gladovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti