Rekonstrukcija mosta preko Rokovog potoka od ponedeljka: Pogledajte šta će se sve raditi

Obnova mosta preko Rokovog potoka u Petrovaradinu počeće u ponedeljak, 11. septembra, a "Putevi Srbije" su za rekonstrukciju izdvojili više od 27 miliona dinara sa PDV-om.
Radove će izvoditi grupa ponuđača "Srbijaput" i "Srbijaput logistika i izgradnja", a ugovor sa ovim firmama je potpisan još u julu 2022. godine.
Kako navode iz "Puteva Srbije" za 021.rs, sa radovima se više od godinu dana kasnije započinje zbog radova na više putnih pravaca u Novom Sadu koje je radilo ovo preduzeće.
 
"Napominjemo da je tek po završetku radova i uz određena ograničenja za odvijanje saobraćaja, uslovljena od strane grade, dozvoljeno da se pristupi rekonstrukciji mosta preko Rokovog potoka", objašnjavaju iz ovog preduzeća.
Naglašavaju da su "Putevi Srbije" izašli u susret zahtevima Grada Novog Sada da se radovi u Krajiškoj ulici završe pre početka rekonstrukcije mosta, "kao i da se okonča školska godina (zbog putovanja đaka) i da se završi Exit festival".
 
Kako piše u konkursnoj dokumentaciji, određeni delovi ovog mosta kod pijace u Petrovaradinu su dotrajali i cela konstrukcija je u lošem stanju.
 
Procenjeno je da je neophodno zameniti trećinu čelične konstrukcije mosta, a trećina bi trebalo da se sanira. Izvođači će morati da obnove i asfalt, pešačke staze i ivičnjake, ograde i vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.
 
Prva faza radova je predviđena kao priprema montažnih glavnih nosača koja se izvodila u pogonu izvođača, a druga faza je rušenje postojećeg gornjeg stroja mosta, montaža glavnih nosača, betoniranje kolovoza i završni radovi.
 
  
Kako su naveli iz gradske uprave, režim saobraćaja će biti izmenjen do 11. novembra, a više o izmenjenoj trasi kretanja pogledajte OVDE. Iz "Puteva Srbije" za 021.rs kažu da će o završetku radova javnost biti blagovremeno obaveštena.
 
Pešaci će sa jedne na drugu stranu potoka moći da prelaze preko pasarele, odnosno drvenog mosta.
  • NapreDNO

    11.09.2023 06:43
    Dva meseca za REKONSTRUKCIJU mostića od 15 metara, dobro treba oprati pare to se podrazumeva
  • Mile

    11.09.2023 00:31
    Ako sada nisu napravili normalan most u Medulićevoj, neće nikada.
  • Petar pan

    09.09.2023 12:48
    Ala su botine aktivne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti