Bez šetnje na novom protestu protiv nasilja, a tema: Novi Sad u vodi posle svake veće kiše

Protest "Novi Sad protiv nasilja", 14. po redu, održaće se danas, 8. septembra okupljanjem u Katoličkoj porti.
Bez šetnje na novom protestu protiv nasilja, a tema: Novi Sad u vodi posle svake veće kiše
Foto: 021.rs
Tema ovonedeljnog protesta je "Novi Sad u vodi - kolaps kanalizacionog sistema".
Okupljanje počinje u 19 časova, a šetnje neće biti.
"Investitorski urbanizam ne podrazumeva razvoj komunalne infrastrukture jer takvu vrstu investitora nije briga za građane. Novosagrađeni objekti i celi kvartovi se priključuju na postojeću vodovodnu i kanalizacionu strukturu koja nije dimenzionirana za takve kapacitete", navode organizatori.
 
Dodaju da je većina javnih preduzeća "devastirana lošom kadrovskom politikom, prezaposlenošću nestručnim i beskorisnim kadrovima, koji nisu u stanju da ukažu na problem i da ga reše".
 
"Svaka veća kiša dovodi do toga da veći deo Novog Sada pliva u vodi. Oni bi Novi Sad na vodi, a već su napravili Novi Sad u vodi", ističu oni.

Organizatori protesta su pokret Srce, stranka "Zajedno", Građanski pokret "Bravo", Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Omladinsko studentska akcija - OSA, Nova - da se struka pita, Most solidarnosti i Zeleno-levi front.

  • bane banane

    08.09.2023 10:23
    @R.l

    "Svoju kuću sam dao Investitoru i uveličao svoju imovinu tako da sada lagodno živim od kirija i obezbedio sam porodicu!"
    "Hvala Vučicu na svemu i sto se mene tiče može doživotno vladati!!!"

    To je ona priča: obezbedio si se stambeno, kaplje ti kinta, imaš da jedeš, ne zanima me ideš li na more i skijanje, i tebi je život fantazija, zabole te gori li negde oko tebe i na šta život u ovoj državi ustavri liči. Tipičan sebičnjak kome je dobro i zadovoljan je u palanci kako obitava i šta ima nad glavom i u stomaku.
  • lopurda

    08.09.2023 09:33
    @Zemlja čudesa
    Ne loži se. Nikada kvadrat neće biti 200€. Ako se još nisi skućio, požuri, pošto cene padati neće. Ni ako bude krize.
  • H

    08.09.2023 09:21
    H
    Koliko pamtim ovi problemi se vuku jos iz vremena Komunista! I nijedna Vlast do danas nista nije uracadila po tom pitanju! Malo presvuku asvalt kako bi zaradili I to vam je to! NS je potrebena korenita rekonstrukcija koja Previse kosta a sada na fali za tako nesto i strucnjaka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.