Humanitarni igranjac za malenu Helenu: Novosađani, pomozimo joj da nastavi sa lečenjem

Humanitarni turnir u starim igrama za decu održaće se u subotu, 16. septembra u Antero salašu (Bečejski put 194) u Temerinu.
Na ovom turniru mališani će se takmičiti u preskakanju lastiša, skakanju u džaku, navlačenju konopca i ostalim igrama, a sve sa ciljem da se skupe sredstva za lečenje jednoipogodišnje Novosađanke Helene Varga.
Deci će u igrama pomagati vaspitačica, a imaće organizovano i slikanje po licu. Ulaz je dobrovoljni prilog i mališani će imati osveženje i ketering.
Turnir će se održati od 11 do 14 časova.
 
Oni koji su voljni da na ovaj način pomognu, mogu se prijaviti na "turnir" do 14. septembra pozivom na broj 069/285 19 00.
 
Jednoipogodišnja Helena je po rođenju bila zdrava i vesela devojčica, koja je normalno napredovala. Međutim, četiri meseca nakon što je napunila jednu godinu u roku od četiri dana je izgubila sposobnost hoda.
 
U Dečijoj bolnici u Novom Sadu ubrzo joj je utvrđeno da ima masivni zloćudni tumor u grudnom košu između srca i pluća, koji je već napredovao do kičme i pritiskao kičmeni stub. 
 
Zahvaljujući brzom reagovanju lekara, Helena je hitno operisana i uspešno joj je odstranjen deo tumora koji se nalazio u blizini kičmenog stuba, sa maksimalnom redukcijom tumorske mase iz spinalnog kanala čime joj je očuvana sposobnost hoda.
 
Nakon rezultata histopatološkog nalaza, ustanovljena je dijagnoza: zloćudni tumor grudnog koša, neuroblastom, loše diferentovan tip. 
 
Po okončanju dijagnostičkih procedura započeta je hemioterapija u cilju smanjenja tumora. Do sada je primila četiri ciklusa, a nakon MR pregleda doneće se odluka o daljem toku lečenja.
 
Helenu čeka još jedna teška operacija grudnog koša u inostranstvu, kako bi se u što većem delu odstranio primarni tumor, a nakon operacije i hemioterapije, zračenja, transplantacija koštane srži i imunoterapija, sve u zavisnosti od stanja i progresije neuroblastoma zbog čega je neophodna pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija kako bi se u što kraćem roku prikupio potreban iznos za lečenje.
Sredstva su potrebna za bolničko lečenje, hemioterapije, radioterapije, imunoterapije, transplantaciju koštane srži, specijalističke preglede i dijagnostiku, medikamente, putne troškove i smeštaj u toku lečenja kao i za redovne kontrole nakon završenog lečenja.
 
Heleni možete pomoći i slanjem broja 1550 na 3030, kao i Uplatom na dinarski račun: 160-6000001725557-74, devizni račun: 160-6000001726348-29, IBAN: RS35160600000172634829 i SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti