Još četiri miliona za održavanje i popravke klupa, stubića i kanti za smeće

Novi Sad je raspisao tender za popravku i održavanje gradskih klupa, stubića i kanti za smeće u vrednosti većoj od 4,1 miliona dinara.
Još četiri miliona za održavanje i popravke klupa, stubića i kanti za smeće
Foto: 021.rs
Ovo je drugi ovogodišnji tender za održavanje urbanog mobilijara, ali sa znatno nižom vrednošću i manjim obimom posla.
Kako je početkom godine potpisan ugovor u vrednosti od preko 28,3 miliona dinara, drugi tender govori da je Novi Sad utrošio ranije predviđena sredstva i da se sada pokrivaju troškovi dodatnih poslova na održavanju klupa, stubića i korpi.
Ova nabavka nije iznenađenje s obzirom na to da je tokom godina bilo više snažnih nevremena koja su pravila štetu po gradu.
 
Osim toga, veliku štetu na urbanom mobilijaru prave i sami stanovnici.
 
Ovim tenderom obuhvaćen je niz poslova, od opravke i farbanja klupa do zamene i farbanja stubića... Novcem će biti pokriveni i troškovi zamene osam kanti i korpi za otpatke, te popravke istih.
Grad očekuje od firme koju angažuje da reaguju u roku od 24 sata od dobijanja radnog naloga Uprave za građevinske poslove i investicije.
 
Ugovorom koji će izabrani ponuđač potpisati sa Upravom za komunalne poslove predviđeno je i da Grad nije u obavezi da realizuje poslove održavanja klupa u punom iznosu, nego samo ukoliko se pokaže potreba za to do 31. decembra, ali da to ne može opet preći vrednost ugovora.
  • Oooooooo

    10.09.2023 12:24
    Oooooooo
    Da li je moguće to.Stavite betonske kante za smeće svuda i na Autobuska stajališta gde su 1000 pikavaca da skupljači sirovina ne kradu kante.ČISTITE GRAD...PRLJAV JE DALJE OD CENTRA GRADA.
  • Šaško

    10.09.2023 09:51
    Stanoja Stanojevića
    Lepo šetalište,ali su klupe uništene ili ukradene i prenete na košarkaški teren iza ulice Mileve Marić.
    Obnovite i betonirajte klupe da bi mogle opstati i da ljudi mogu uživati i odmarati.
    Za 15g nijedna nova klupa nije postavljena ili popravljena.
  • Baba

    08.09.2023 14:32
    Još 4 miliona
    Za u džepove. Bravo! I treba zato što MI to dozvoljavamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti