FOTO Investitorska "briga": Neuređeni deo ulice u privatnom vlasništvu, grad ne može da je sredi

Zbog dela puta koji je u privatnom vlasništvu, Grad ne može da obezbedi potrebnu infrastrukturu u Ulici Dragoslava Srejovića u Veterniku, što stanarima izaziva brojne probleme.
FOTO Investitorska "briga": Neuređeni deo ulice u privatnom vlasništvu, grad ne može da je sredi
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs kaže jedna stanarka ove ulice, nadali su se da će put biti sređen u skorije vreme, jer čim padne kiša bude poplavljen, a u danima nakon kiše cela ulica je blatnjava i gotovo neprohodna. 

Međutim, ono što dodatno komplikuje situaciju u ovoj ulici je da put nije u celosti u javnoj svojini.

Mala parcela kod kućnih brojeva 91 i 93 je u privatnom vlasništvu, odnosno u vlasništvu investitora koji je gradio kompleks zgrada u ulici, "Kordun gradnje". 
 
"Kako Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije izvodi radove isključivo na parcelama koje su u vlasništvu Grada Novog Sada, onemogućeno je planiranje radova na predmetnom lokalitetu", navode u Gradu u odgovoru za 021.rs.
 
 
Dodaju da bi izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u ovom delu ulice predstavljala investicionu aktivnost, što zahteva prethodno rešavanje imovinsko-pravnih odnosa.
 
"Za ovo je neophodno opredeliti sredstva Programom uređivanja građevinskog zemljišta", ističu.
 
Navode i da je u martu 2022. godine popravljen asfalt i nivelacija kolovoza u ovoj ulici, u širini od pet metara i dužini od oko 1.600 metara, od Ulice Sonje Marinković, do kružnog toka na spajanju sa Bulevarom Jovana Dučića. Međutim, ova jedna parcela nije sređena.
 
"Takođe, urađene su obostrane bankine od tucanika (u pomenutom delu ulice)", kažu u Gradu.
 

Firma "Kordun gradnja" u čijem je posedu ova parcela odgovorila je na upit 021.rs naknadno, tvrdeći da ih niko iz Grada nije kontaktirao za davanje saglasnosti za radove ili bilo šta slično. Kako su naveli u odgovoru i njima je važno da njihovi kupci imaju dobre uslove za život, što svakako podrazumeva asfaltiranu ulicu, ali su "u ovom slučaju nemoćni". Odgovor u celosti čitajte OVDE.

  • Arhitekta

    13.09.2023 23:53
    Urbana vila
    E pa Mile, malo te je Kordun zahebao kada ti je rekao da ces ziveti u urbanim vilama, jos uvek ti nisu postavili svetlecu reklamu na pocetku ulice kao sto si trazila, tako da za sada ipak moras prihvatiti da zivis u mahali. A ljudi, ljudi su ovde divni, druze se, pricaju, razmenjuju iskustva.....ko zna, mozda i tebe neko nekad pozove na kafu, ili jos bolje, na pivo
  • Mile

    13.09.2023 08:26
    Mahala
    Nije to najveci problem, tek da vidis komsiluk, iznose stolove i stolice na ulicu, sede, piju, jedu, ogovaraju, dernjaju se, svadjaju, kao u Turskoj. Mahala na kvadrat.
  • no name

    10.09.2023 14:25
    oproban "recept"
    Tako se pravi bizmis u Srbiji. Neko nešto uništi građani naravno preskupo plate minimum dve stane su optužene niko ne prihvata krivicu a i što bi, građani trpe posle dve nedelje (najčešće period zaboravnost) po običaju i nikom ništa. Generalno "lek" za SVE probleme

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.