Investitor iz Veternika: Niko iz Grada nas nije kontaktirao, želimo da kupci imaju uslove

Firma "Kordun gradnja" koja je u posedu privatne parcele u Veterniku zbog koje je nemoguće urediti infrastrukturu, kaže za 021.rs da ih niko iz Grada nije kontaktirao da to reše.
Investitor iz Veternika: Niko iz Grada nas nije kontaktirao, želimo da kupci imaju uslove
Foto: 021.rs

Parcela površine 2.246 kvadratnih metara koja je u vlasništvu "Kordun gradnje" zauzima deo ispred zgrada koji je predviđen kao produžetak puta.

Kako iz ove firme kažu za 021.rs, do nedavno je u ovoj ulici bio još jedan deo puta u vlasništvu fizičkog lica koji je grad otkupio u junu ove godine.

"Jasno je da do tada nije bilo moguće asfaltiranje tog dela ulice, bez obzira na to što smo i tada (u telefonskim razgovorima) svima rekli isto - da naša saglasnost nikako nije sporna. Taj naš stav se nije promenio ni sada. O tome su obavešteni i predsednici stambenih zajednica na predmetnim adresama, ali nas do današnjeg dana niko iz Grada nije zvanično kontaktirao, kako bismo dali saglasnost. Jasno je da istu nismo mogli do sada da damo, jer nemamo kome", napominju iz ove firme. 
 
Ističu da i oni žele da njihovi kupci "što pre dobiju normalne uslove za stanovanje, što asfaltirana ulica svakako jeste", ali da su "u ovom slučaju nemoćni".
 
"Kordun gradnja doo", kao zainteresovana strana u ovom problemu "stoji na raspolaganju kako MZ Veternik, tako i gradu Novom Sadu", istakli su i dodali da su spremni da daju svoju saglasnost, "koja ni do sada nije bila sporna, za asfaltiranje u svakom momentu i da uradi sve što je do nje kako bi se ulica nesmetano asfaltirala".
 
Kako je 021.rs pisao, zbog dela puta koji je u privatnom vlasništvu, Grad ne može da obezbedi potrebnu infrastrukturu u Ulici Dragoslava Srejovića u Veterniku, što stanarima izaziva brojne probleme.
 
U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs su ranije rekli da bi izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u ovom delu ulice predstavljala investicionu aktivnost, što zahteva prethodno rešavanje imovinsko-pravnih odnosa.
 
"Za ovo je neophodno opredeliti sredstva Programom uređivanja građevinskog zemljišta", istakli su.

Naveli su i da je u martu 2022. godine popravljen asfalt i nivelacija kolovoza u ovoj ulici, u širini od pet metara i dužini od oko 1.600 metara, od Ulice Sonje Marinković, do kružnog toka na spajanju sa Bulevarom Jovana Dučića.

  • joca

    21.02.2024 15:38
    ulica s.selenica Veternik
    grabi ko sta moze i bog nas je zaboravioKATASTROFA


  • Cicka

    11.09.2023 08:23
    Ulicom Stevana Sindjelića od Marije Bursać do Svetolika Rankovića je nemoguće proći autom. I to malo puta što su ljudi sami nekako nasuli se pretvorilo u gomilu rupa. Gradska uprava kao da je zaboravila na nas. Nema puta, nema kanalizacije, nema zvaničnog priključka za vodu (iako svi imamo brojila i uredno plaćamo). Gradska kuća je udaljena 7 km, ali nečinjenjem gradskih vlasti kao da smo od civilizacije udaljeni svetlosnim godinama.
  • Centar

    10.09.2023 14:46
    Ima li nekog u Skolskoj 3?
    Kako Gradska uprava za urbanizam i gradjevinske poslove uopste izdaje upotrebne dozvole za takve objekte? Da je postupak sistemski drugacije resen, i sistem postavljen tako da sluzi gradjanima, a ne samo investitorima i gradu, ovakve i drugacije situacije se ne bi desavale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti