Beočinski osnovci drugu godinu zaredom dobili besplatne udžbenike

Opština Beočin je drugu godinu zaredom obezbedila besplatne komplete udžbenika za sve učenike od prvog do osmog razreda koji pohađaju dve osnovne škole.
Beočinski osnovci drugu godinu zaredom dobili besplatne udžbenike
Foto: 021.rs
Zahvaljujući ovoj meri, više od 1.000 beočinskih osnovaca imaće knjige na početku godine.
"Imajući u vidu da pojedini kompleti udžbenika u višim razredima koštaju i do 20.000 dinara, roditelji neće morati da brinu o porodičnom budžetu koji je u ovom periodu na posebnom udaru", navode iz ove opštine.
Lokalna samouprava je za ove potrebe iz sopstvenog budžeta izdvojila 13,5 miliona dinara, a prvaci su dobili i školski pribor.
 
"Osim obezbeđivanja besplatnih udžbenika, opština pokriva i regresiranje troškova prevoza, besplatan vrtić i verujem da su to stabilne mere podrške na koje roditelji mogu da računaju", rekla je predsednica opštine Beočin Biljana Janković.
 
Dodala je da očekuje da će u narednih godinu dana sve škole imati značajno bolje i unapređene uslove za boravak i rad sa decom. 
 
Susečki đaci su tokom ove nedelje u dogovoru sa nastavnim kadrom već preuzeli svoje komplete udžbenika, dok će podela besplatnih udžbenika u Osnovnoj školi "Jovan Grčić Milenko" u Beočinu biti organizovana u subotu, 9. septembra.
  • Nastavnik

    10.09.2023 08:51
    A mi
    A mi, a mi? U istoj državi jednima preskupo i uslovljeno a drugima džabe!
  • Mile

    09.09.2023 17:54
    Za Novosadjanku
    Ala si zlonamerna, pa dobijaju sva deca bez obzira na politicku pripadnost roditelja, procitaj bolje tekst, drugo kada su tvoji bili na vlast nisu bili besplatni udzbenici za decu , a i tada su to bili novci gradjana zar ne?
  • Jaca

    09.09.2023 07:01
    Bravo
    Bravo za opštinu Beočin!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti