Raskrsnica kod "Energotehnike" kao rizična tačka novosadskog saobraćaja

Ugao Industrijske ulice i Puta novosadskog partizanskog odreda jedna je od raskrsnica na kojima se često dešavaju saobraćajne nezgode.

Gotovo da ne prođe mesec bez "čukanja" na ovoj raskrsnici, a nisu retki ni udesi u kojima bude povređenih.

Na ovom mestu je, na primer, u avgustu ove godine došlo do sudara dva automobila, prilikom kog se jedno vozilo prevrnulo. U sudaru su povređena dva muškarca. 

Slična situacija dogodila se u junu ove godine kada se, takođe, prilikom sudara jedno vozilo prevrnulo na krov. Dvojica učesnika u saobraćaju tada su dobila lakše povrede.
 
Na raskrsnici kod "Energotehnike Južna Bačka" u poslednjih nekoliko godina sudarali su se i kamioni, motocikli i automobili. 
 
Prema podacima koje je 021.rs dobio od Ministarstva unutrašnjih poslova putem zahteva za pristup informaciji od javnog značaja, na ovoj raskrsnici je u poslednjih pet godina bilo 19 udesa sa povređenim osobama.
 
Svi povređeni bili su u motornim vozilima kada je došlo do udesa.
 
Ovo ukrštanje puteva našlo se i pre četiri godine na mapi Opservatorije društvenih inovacija koja pokazuje "crne tačke" na srpskim drumovima na kojima se tokom prethodnih pet godina dogodilo najviše saobraćajnih nezgoda. Iako nije najrizičnija, budući da u udesima nije bilo fatalnih posledica, podaci pokazuju da je ova raskrsnica rizična tačka novosadskog saobraćaja.

Novosađani se na ovu raskrsnicu često žale na društvenim mrežama i u dopisima medijima, tvrdeći da je reč o mestu sa visoko frekventinim saobraćajem koje nije dovoljno pregledno. Situaciju dodatno otežava i nedostatak signalizacije. 

Teme

udesi
  • G pen

    12.09.2023 06:52
    Sta je ovde problem? Da, nekada je bio semafor ali...sta to bese put sa prvenstvom prolaza, pravilo desne strane... Sve neke nepoznanice, je l?
  • Turbo

    11.09.2023 20:23
    Kružni
    Pored toliko nepotrebnih kružnih tokova, na Limanu 1 npr. ovo je školski primer gde ga treba postaviti. Velika raskrsnica, malo nepregledna...baš ima puno nezgoda na njoj.
  • Sava

    11.09.2023 20:23
    Dok nisam prošao prvi put, nisam verovao koliko je opasna raskrsnica. Ima trougao, ali mora da se bukvalno uđe do pola raskrsnice da bi se videlo nailazi li šta. Pritom taj koji ima pravo prvenstva nije svestan da ga ovi sa strane ne vide i često ide preko 50 kmh.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti