FOTO: Nastupom Stefana Milenkovića i kamernog orkestra otvorena Kulturna stanica u Stepanovićevu

Koncertom Stefana Milenkovića i kamernog orkestra Kamerata Novi Sad otvorena je Kulturna stanica u Stepanovićevu.
FOTO: Nastupom Stefana Milenkovića i kamernog orkestra otvorena Kulturna stanica u Stepanovićevu
Foto: Grad Novi Sad
Kako je na svečanosti otvaranja kulturne stanice rekao gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, u pitanju je 11. ovakva ustanova.
"Na mestu nekadašnjeg Doma kulture i novosadske Fabrike 'Niva' otvoramo novo mesto za kreativno izražavanje i okupljanje stanovnika svih generacija - Kulturnu stanicu 'Stepanovićevo'. Ukupna vrednost izvedenih radova na rekonstrukciji ovog objekta iznosila je blizu 125 miliona dinara sa PDV-om. Kulturna stanica ima 923m2, a čitav objekat u okviru kojeg se nalaze Džudo klub, Lovačko društvo i Udruženje penzionera, zauzima 1743m2. Grad je opremio nameštajem prostor koji koristi Udruženje penzionera", izjavio je Đurić. 
 
Grad je ove godine za mrežu kulturnih stanica izdvojio 26 miliona dinara.  
 
 
 
Đurić je istakao da posle pet godina možemo da vidimo da su kulturni sadržaji uključeni u svakodnevni život svih delova grada i gradskih četvrti, te da su polazno mesto svih posetilaca koji žele da se upoznaju sa lokalnim načinom života, navikama, običajima i aspiracijama, ali i da ga posebno raduje to što je Kulturna stanica "Stepanovićevo" već donela kulturne sadržaje koji izazivaju veliko interesovanje, kao što je Studio klasičnog baleta, ali i broj ljudi zainteresovanih za koncert istaknutog umetnika Stefana Milenkovića. 
 
 
  • Folkloras

    14.09.2023 08:04
    Sa njive na balet!
    Folkloraše niko spomenuo nije, iako su ovo selo uveseljavali i održavali selo živim! A o prostoru što nisu dobili da ne pričamo. Sa njive na balet!
  • Klara

    13.09.2023 16:53
    Violinista
    Hocemo i mi(mislim na Kac).
  • Hmmmm

    13.09.2023 10:19
    Violinista, šator.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti