VIDEO: Održan protest "Novi Sad protiv nasilja" - kratko okupljanje u Katoličkoj porti

Petnaesti po redu protest "Novi Sad protiv nasilja" održan je danas, 15. septembra, u Katoličkoj porti.
VIDEO: Održan protest "Novi Sad protiv nasilja" - kratko okupljanje u Katoličkoj porti
Foto: 021.rs
Protestne šetnje nije bilo.
 
Predstavnik organizatora Mladen Cvijetić naveo je da koristi ovu priliku da se kao jedan od organizatora protesta izvini Novom Sadu.
 
"Nismo uvek donosili najbolje odluke, nismo uvek najbolje poteze povlačili, nismo uvek pravili najbolje dogovore, ali zato nismo otuđeni od građana da to ne priznamo. To ovde priznajemo. U politici fali malo više iskrenosti, malo više ljudskosti, malo više samokritike. Imamo istorijsku šansu da to sada ovde promenimo i mene raduje činjenica da to hoćemo. Raduje me činjenica da će nove generacije političara smeti da gledaju građane u oči i govore istinu", rekao je sekretar Gradskog odbora stranke Zajedno.
 
On je dodao i da ovo nije sprint, nego maraton.
 
"Obećavam vam ovde da ćemo ovaj maraton istrčati kako treba - pobednički", naveo je Cvijetić.
 
Tema protesta bio je napad na aktivistu Lokalnog fronta Predraga Voštinića.
"Od maja tražimo da se ispune zahtevi i normalizuje stanju u društvu, od maja ukazujemo na problem bezbednosti u Srbiji i kao rezultat dobijemo napad na Predraga Voštinića. Napad na njega je napad na sve nas", naveli  su organizatori.
 
Dodali su da je protest posvećen kako Voštiniću, tako i svim aktivistima i građanima koji su izloženi nasilju koje "sistematski proizvodi partijsko-kriminalni klan Aleksandra Vučića".
 
"Podsećamo da je nasilje nad aktivistima i građanima koji misle slobodno postao način vladanja koji mora prestati", navode oni.
 
 
Organizatori protesta su pokret Srce, stranka "Zajedno", Građanski pokret "Bravo", Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Omladinsko studentska akcija - OSA, Nova - da se struka pita, Most solidarnosti i Zeleno-levi front.
  • злица

    16.09.2023 19:09
    1
    Неће грађани власт,хоће другу власт ова не ваља.Каже један коментар,за грађане они су криви што нису били.Ја био као ГРАЂАНИН и они који би сутра да седну у фотеље и да буду калиф уместо калифа, нису дошли, барем не у броју,који претендује на место калифа брука,за кога?
  • 696

    16.09.2023 17:02
    Mešavina
    Krivica je delom na organizatorma, još više na indolentnom narodu, a najviše na "dobronamernim" komentatorima koji omalovažavaju proteste.
  • ZlatnoDobaDaSeParize

    16.09.2023 09:28
    Shvatite izgrednici, nikada nam u istoriji nije bilo bolje! Kad ste mogli za sitne novce parizera jesti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti