FOTO: Kompleks od 12 spratova umesto parka na Telepu - 360 stanova, podzemna garaža i zeleni koridor

Urbanistički projekat stambenog kompleksa sa zgradama do 12 spratova na mestu gde su Telepčani tražili da se izgradi park, nalazi se na javnom uvidu.
FOTO: Kompleks od 12 spratova umesto parka na Telepu - 360 stanova, podzemna garaža i zeleni koridor
Foto: 021.rs

Radi se o prostoru na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske od 7.664 kvadrata koji su građani protestima i peticijama želeli da očuvaju kao deo veće zelene površine, ali je lokalna vlast donela urbanističke planove koji omogućavaju gradnju solitera. Zemljište na kom će se graditi soliteri Grad je prodao prošle godine.

Kupac prostora bio je "Karin invest" po ceni od malo više od 961 milion dinara. Ova firma se tako i sada pojavljuje kao naručilac urbanističkog projekta, dok se kao odgovorni urbanista potpisuje arhitekta Rade Avramov iz projektnog biroa "A.R.HITEKT 5".

Iz projekta se vidi da će biti izgrađen stambeni kompleks sa 364 stana i pet poslovnih prostora, kao i garažama od dva podzemna nivoa sa 405 parking mesta, od kojih će 21 biti za osobe sa invaliditetom. Ukupna površina će biti preko 31.700 kvadrata bruto.
 
Zgrada će u delu ka Bulevaru patrijarha Pavla imati tri lamele od po osam spratova, zatim na samom uglu sa Somborskom ulicom će biti lamela od 12 spratova, a u delu koji gleda na Somborsku dve lamele od osam spratova i jednu od 12 spratova.
 
Kada se pogleda detaljnije plan, vidi se da će zgrada zapravo biti visoka 13 spratova, pošto će na vrhu imati servisnu etažu, tako da će biti visoka 44,6 metara.
 
 
Iz projekta se vidi i da će u delu koji gleda ka Bulevaru patrijarha Pavla niti ostavljen "zeleni koridor" koji će omogućavati pristup parku koji se planira na površini pored. Ovde se radi o pristupu na oko 1,2 hektara budućeg parka koji je Grad odlučio da sačuva u odnosu na sadašnjih nešto više od tri hektara, što je bio zahtev građana.
 
Javni uvid u urbanistički projekat stambenog kompleksa na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske traje do 25. septembra i građani ga mogu pogledati u Upravi za urbanizam i građevinske poslove u Školskoj 3, kancelarija 32, na drugom spratu, svaki dan od 10 do 13 časova.
 
Projekat se može preuzeti i sa sajta Grada.
 
Primedbe i sugestije na plan se šalju gradskoj upravi do kraja javnog uvida na mail planiranje@uprava.novisad.rs.
 
Podsetimo da su građani 2018. godine uspeli da nateraju Grad da na ovom prostoru ne gradi vatrogasnu stanicu, ali umesto da želja građana bude ispunjena i park uređen, donet je novi regulacioni plan Telepa, kao i Generalni urbanistički plan u kom je i pored prigovora ucrtano zidanje stambenih zgrada. 
 
Ovome dodajmo da je lokalna vlast odlučila da ovaj deo Telepa diže u visinu, jer je prethodnih meseci izrađen i potom usvojen i pored stotina primedbi plan prostora preko puta ove parcele i dalje uz Futoški put gde se spratnost diže sa dva na osam spratova uz mogućnost i više gradnje za reperne tačke.
  • @izbosne

    23.09.2023 19:36
    A vi ćete sve prihvatiti osim očigledne istine, da ste iz svoj rodnog kraja zbrisali čim je zagustilo, i došli naš rodni kraj da "popravljate". I zbog toga, koliko god da imate para, niko vas ne voli ni tamo ni ovamo, ni bilo gde da se pojavite. I nikada neće. Žalim slučaj, ali zaslužili ste to
  • Darko

    21.09.2023 10:16
    @domorodačka deluzija

    Ne mogu nikako građani jednog grada biti "domoroci. Sa druge strane vi se možete iseliti iz plemenske zajednice, ali plemenska zajednica iz vas nikako.
  • Bojan

    21.09.2023 10:15
    @Xz

    Pregaziće vas zle, u beton zaljubljene primitivce nešto drugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.