Uklanja se napola izvaljeno stablo na Bulevaru oslobođenja, zbog opasnosti usled novog nevremena

Radnici "Gradskog zelenila" će zbog ugrožavanja bezbednosti dece u vrtiću "Kalimero" na Bulevaru oslobođenja ukoloniti stablo platana koje je napola izvaljeno.

Kako navode iz ovog gradskog preduzeća, stablo je najverovatnije izvaljeno u julskim olujnim nevremenima.

"Platan se uklanja na osnovu prijave građana i stručnog mišljenja stručanjaka Instituga za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu i naloga Gradske uprave za gradsko zemljište i investicije, koji su zajedno sa radnicima 'Gradskog zelenila' bili na terenu", navode iz ovog preduzeća.

Dodaju da je konstatovano da je korenov sistem stabla popustio i da je usled naginjanja stabla velike težine pokidao i betonsku stazu kojom je okružen. 
 
Evidentirano je da je drvo nagnuto i da predstavlja opasnost po bezbednost dece i prolaznika, jer se, prema mišljenju prof. dr Saše Orlovića i dr Miroslava Markovića sa Instituta za nizijsko šumarstvo, lako može desiti da se stablo pri malo jačem udaru vetra izvali i padne. 
 
"Kako je za večeras i sutra najavljeno olujno nevreme, doneta je odluka da se stablo ukloni. Tokom subote biće uklonjena korošnja stabla, do visine od 1 metra, a panj i koren biće uklonjeni krajem oktobra, kad počne period sadnje kako bi se umesto uklonjenog stabla posadilo novo drvo", navode iz "Zelenila".

Inače, zbog najavljenih oluja sve službe JKP "Gradsko zelenilo" se nalaze u pripravnosti, kako bi pravovremeno mogle da intervenišu u slučaju da dođe do oštećenja drveća.

  • Vladam

    24.09.2023 12:21
    Postavljanje bandere
    Ne lupetaj gluposti. Komentariši samo ono što razumeš a u svom dvorištu sadi bandere kao potpore oštećenom drveću.
  • Svetlana

    24.09.2023 10:11
    Drvo u Veljka Dugoševića
    Postoji drvo koje se oslanja na kablove,napuklo,od oluje,i niko ništa ne preduzima a velika je opasnost,u br.4.
  • ns

    24.09.2023 09:40
    Još samo da uklone mnoge odbačene autogume raznih veličina. Mogle bi biti veoma opasne kada ih deca sa brdašca puste da se kotrljaju dole.
    Pitanje je da li je guma dozvoljeni dvorišni mobilijar dečjeg vrtića !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti