Na mestu nekadašnjeg "Heroja Pinkija" predviđena poslovna osmospratnica

Na mestu nekadašnjeg preduzeća "Heroj Pinki" planira se izgradnja poslovnog kompleksa sa zgradama do osam spratova.
Na mestu nekadašnjeg "Heroja Pinkija" predviđena poslovna osmospratnica
Foto: 021.rs (Google earth)
Ovo je rešenje za uređenje prostora nekadašnjeg brodarskog preduzeća koje se navodi u izmenama urbanističkog plana po predlogu "Amy Company", koja je vlasnik lokacije.
 
Na uglu Beogradskog keja i Bajčija Žilinskog ostale su dve polusrušene i napuštene hale, te jednospratna upravna zgrada, koje nemaju arhitektonsku ili istorijsku važnost, te je njihovo rušenje dozvoljeno. 
Prema Generalnom urbanističkom planu grada do 2030. godine, ovaj prostor je planiran kao robno-transportni centar, a u Planu generalne regulacije Radne zone Sever III, kao deo opredeljen za razvoj luke i robno-transportnog centra. 
 
U planovima se uglavnom predviđaju objekti do dva sprata. 
GUP-om je dozvoljeno i da u radnim zonama bude sadržaja isključivo kancelarijskog prostora, zbog čega gradski urbanisti predlažu da budući objekti budu samo za tu namenu i visine od dva do osam spratova sa potkrovljem.
 
"Moguća zona izgradnje se povlači u unutrašnjost kompleksa u odnosu na Beogradski kej, i zbog postojećih primarnih infrastrukturnih pravaca - energetski koridori. Mada se kompleks ne smatra delom planiranog robno-transportnog centra, moguće je unutar planiranih objekata smestiti logistički centar RTC-a ili druge kancelarijske sadržaje neophodne za funkcionisanje RTC-a kao što su špedicija, predstavništva transportera, carinska služba i slično. Parkiranje za zaposlene obezbediće se na kompleksu i to unutar podzemne garaže i na terenu oko objekata", navodi se u predlogu plana.
 
 
Predviđeno je da poslovni objekt zauzme 1,6 hektara.
Uvid u predloženi plan se može obaviti u Mesnoj zajednici "Salajka", Šajkaška 26 ili "Urbanizmu", na Bulevaru cara Lazara 3.
 
Plan se može videti i na sajtu Grada, kao i na sajtu "Urbanizma".
 
Predlozi i sugestije se mogu poslati pismeno Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove, na Školsku 3 ili na mejl planiranje@uprava.novisad.rs.
 
Rani javni uvid Plana generalne regulacije prostora za mešovite namene u severnom delu grada, duž puteva M-7 i E-75 - lokalitet na parceli 4153-2 Novi Sad I traje do 9. oktobra
  • Sale NS

    27.09.2023 23:19
    Udri samo...
    ... dok ne potonemo!

    Ima li iko razumniji od ovih budala koje grade nebodere NA PESKU.... i još sa podzemnom garažom?
  • комшиница

    27.09.2023 00:49
    @није ми јасно
    Како није јасно, какав Шангај, какав канал и Дунав, па тамо је равно. Они су у Лединцима, на Поповици предвидели колективну градњу зато се између осталог није одустало од локације моста који се сада гради. Воле Босанци да живе на брду!
  • Popaj

    26.09.2023 18:08
    Beton beton samo beton
    beton djeci treba
    jer iz trave nonsalantno
    alergija vreba

    Da se pitam ja bih
    na sred grada kazan
    svako bi mi jeo, zna se
    rucak jednobrazan

    Praznikom bih instalir’o
    oko glave lovor
    i narodu odrzao
    slijedeci govor

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti