Brodovi "Dunav grupe agregati" idu na doboš da se namire radnici

Sudski izvršitelj do kraja jula treba da objavi javni oglas o prodaji brodova "Dunav grupe – agregati" (bivši "Heroj Pinki") da bi oko dve stotine zaposlenih dobilo novac za neisplaćene plate od sredine 2013. godine do kraja 2015. godine.

Svaki radnik trebalo bi da dobije u proseku oko milion dinara. Od celokupne imovine "Dunav grupe – agregati", koja je pod hipotekom, preostali su brodovi koji nisu založeni, već u zakupu prevoze teret.

Oko stotinu radnika koji nisu tužili preduzeće biće namireni iz stečajne mase, ukoliko ostane para. Njima će država povezati radni staž, ali neće onima koji su tužili firmu za neislaćene plate.

Podsetimo, "Dunav grupa – agregati" ne radi oko četiri godine. Ova brodarska kompanija ranije je uspešno poslovala, a sada je poznata po nekoliko blokada Dunava zbog neisplaćenih zarada i ostalih doprinosa radnicima. Firmu je tužilo gotovo 99 odsto zaposlenih. U upravnoj zgradi je pre tri meseca isključena struja. Stečaj je zvanično uveden 15. maja.

Vlasnik "Agregata" od 2012. godine je Dušan Borovica, ali nije kupac iz prve ruke. Prvi put je nekadašnji "Heroj Pinki" prodat 2006. godine.

  • ns time

    26.07.2016 19:41
    Kakav je bio kao vlasnik pomenuti covek govore svi podaci koje ste u tekstu naveli.
    Nije lose dodati da je je potcenjivao i radnike i menadzment koji je do tada vodio firmu i nije je doveo do stecaja.Ruzno se izrazavao o svakom pokusaju da se uposli flota.A sta je on uspeo sada ce se nadugacko citati.
  • Александар

    25.07.2016 10:58
    Пинки је видео Дукија
    Радници траже да им се намире плате за време док нису радили... То има само у земљи Србији!
    "Господин" Боровица својом имовином треба да обештети раднике док су радили, да плати држави порезе, разрезе, доприносе,... и да врати "Херој Пинки"који је за тепсију рибе добио, Новом Саду да врати аванс који је добио за изградњу Булевара Европе,... и онда да одлежи једно 3 доживотне робије за све преваре, проневере,...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti