Mirović: Pokrajina pomaže u uklanjanju polomljenih stabala, novosadska preduzeća nemaju kapacitete

Novosadska javna preduzeća nemaju dovoljne tehničke kapacitete da saniraju posledice nevremena iz jula, navodi predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Mirović: Pokrajina pomaže u uklanjanju polomljenih stabala, novosadska preduzeća nemaju kapacitete
Foto: 021.rs

U saopštenju Pokrajinske vlade navodi se da su ekipe "Vojvodinašuma" delegirane da pomognu u uklanjanju posledica dva olujna nevremena iz jula, a najviše u uklanjanju polomljenih stabala.

"Specijalizovane ekipe Javnog preduzeća 'Vojvodinašume' pomoći će gradskim komunalnim službama u otklanjanju štete nastale u jakom olujnom nevremenu koje je zahvatilo našu zemlju u julu, za šta će iz pokrajinskog budžeta biti usmereno 22,1 milion dinara za uklanjanje polomljenih stabala sa javnih površina na teritoriji Novog Sada. Pokrajinska vlada usmeriće sredstva Javnom preduzeću 'Vojvodinašume', s obzirom na to da novosadska javna preduzeća nemaju dovoljne tehničke kapacitete da u kratkom vremenskom periodu saniraju posledice nevremena", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Pokrajinske vlade.

Radnici "Vojvodinašuma" su, kako se navodi, već na terenu.
 
Biće angažovano sedam građevinskih mašina, tri hidraulične dizalice sa korpom, kao i 23 radnika, koji će u narednih 30 radnih dana asistirati gradskim komunalnim službama na seči i uklanjanju polomljenih stabala.
 
Podsetimo, Novi Sad je sredinom jula pretrpeo ogromnu štetu u dva olujna nevremena. Za razliku od Pokrajinske vlade, koja navodi da Grad nema kapaciteta da se izbori sa problemima, u kabinetu gradonačelnika su još 15. avgusta saopštili da je sanacija štete "u najvećoj meri su u završnim fazama".
U olujama 19. i 21. jula stradale su osnovne i srednje škole, zdravstvene ustanove, Sajam, objekti kulture širom grada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, sportski objekti, Naučno-tehnološki park, kao i brojni domovi Novosađana. Smrtno je stradao i jedan dvanaestogodišnji dečak.
  • vesa

    27.09.2023 12:32
    Pesnik se setio
    Naravno da novosadska preduzeća nemaju kapacitete kada su radnici iz tih preduzeća postali uvaženi članovi sns, pokupovali diplome i postali "intelektulaci" bez obrazovanja, posedali u fotelje, a radnika nigde nema.
  • Zebra

    27.09.2023 07:22
    Sve službe sem vatrogasaca su zatajile. Koliko je prošlo od nevremena a ovi pričaju kao da je juče bilo…
  • Anonymous

    27.09.2023 04:45
    A ciji je posao da se obezbedi sklanjanje stabala? Kad je neko nesposoban nema te love koja mu moze pomoci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.