Firma bogatašima savetuje da žive u Novom Sadu: Opis grada je čista glupost

Kompanija "Nomad Capitalist", specijalizovana za pomoć investitorima koji žele da smanje sume poreza koje plaćaju, stavila je Novi Sad na mesto najboljih manjih evropskih gradova za "tihi" život.
Firma bogatašima savetuje da žive u Novom Sadu: Opis grada je čista glupost
Foto: 021.rs

Novi Sad se nalazi u društvu Tivta, Plovdiva, Portimaa i Andore la Velje.

Niski porezi - visok kvalitet života moto je liste koju je napravila ova privatna kompanija.

Ona nudi i usluge organizacije života u gradovima koji nude ove opcije, mahom za one koji to mogu da priušte.

"Ako želite da živite na periferiji Evrope, ali u zemlji sa mnogo potencijala za razvijem, Srbija je mesto za vas. Glavni grad Beograd ima dobru energiju, ali sakriveni dragulj Srbije je Novi Sad. Leti je ovo idilično mesto za život. Osećaj je kao da ste u bašti koja je pretvorena u grad. Predivna priroda prekriva svaku ulicu", navodi se u tekstu na sajtu ove kompanije.
 
Dodaje da se je ovo jedno od najjeftinijih mesta za život u Evropi. "Delom je to zato što su glavni stanovnici studenti lokalnog univerziteta. Pronaći ćete mnoge barove i kafiće. Generalno, ima malo turista, a zaista je osećaj kao da ste u tradicionalnom istočnoevropskom gradu - bez kiča, kog ima u drugim mestima", navode autori.
 
Kažu da je "vredno pomena i da Srbija nudi mogućnost dvojnog državljanstva ukoliko kupite bilo kakvu nekretninu na teritoriji zemlje".

"Možda nije najdinamičniji grad, ali je zaista prelep, sa lakim pristupom Beogradu, koji je užurbaniji, ako za tim tragate", zaključuje se u opisu Novog Sada.

  • Peki

    25.10.2023 11:50
    Sprdacina
    Rocjen sam i odrastao u nekad lepom gradu,dok nisu dosli kojekakvi mafijasi ...da ne nabrajam.Novi Sad je katastrofalan zgusnut ,prljav,od zelenila tri drveta u dva reda.Sto se tice saobracaja ,sacuvaj me boze.Toliko od mene ,iskreno
  • Ja

    12.10.2023 06:03
    A lekari
    U tom gradu nema vise lekara...Oftamologa.
    Ima privatno, al to kosta.
    Ako košto bice i skupo.....i tako redom .
    Dobro a jeftino nema vise. Tako ce biti i sa porezima. Voda i kanalizacija su odavno problrm u tom gradu samo jos se nekako nosimo sa problemom.
  • Zoran

    09.10.2023 08:06
    I opet reklama za život u gradu ... Novi Sad danas i nekada nisu za porediti. Nekada jeste bio grad za lep život ali danas ne više. U budućnosti gradovi su rezervisani za sirotinju koja će živeti u stanovima "kavezima" i to je to, bogati na selu na svom imanju, tako je odavno u svetu, uskoro i u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.