Unuk Novosađanina među nestalima na granici sa Gazom

Unuk Novosađanina Dušana Mihaleka, Mor, jedan je od nestalih na granici sa Gazom nakon napada Hamasa.
Mor je bio među učesnicima festivala. 
 
Društvenim mrežama kruže snimci napada Hamasa na učesnike žurke na otvorenom.
Mrežama se širi i apel da se pomogne u njegovom pronalasku. 
 
Deljenju apela i pružanju podrške pridružili su se i mnogi Novosađani.
Mihalek, poznati muzikolog, objavio je informacije Izraelske spasilačke organizacije ZAKA, koja se bavi prikupljanjem i identifikacijom tela poginulih, navodeći da je do sada otkriveno 260 tela u oblasti prirodnog parka u blizini kibuca Rejm, gde se organizovala žurka.
 
Na festivalu je bilo između 1.500 i 2.000 učesnika i postoji bojazan da broj od 260 mrtvih nije konačan.
 
Mlade na festivalu napali su teroristi Hamasa. Mesto na kojem se održavao festival bilo je jedno od prvih koje se našlo na udaru Hamasa.
 
"Pucali su na ljude sa samo metar odstojanja. To su bile egzekucije. Bili smo kao patke na strelištu", ispričao je jedan učesnik festivala za Njujorker.
Dušan Mihalek je muzikolog iz Novog Sada koji već tri decenije živi u Izraelu.

Diplomirao je i magistrirao muzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti, a učestvovao je u osnivanju odeljenje za scenske umetnosti i muziku Matice srpske.
 
Dve decenije je bio urednik muzičkog programa Radija Novi Sad, dok je u Izraelu bio direktor Izraelskog muzičkog centra. 
  • Ludovički

    09.10.2023 18:58
    Civilizacija u sunovratu
    Rat nikog ne štedi i sve je "dozvoljeno". To je uvek bilo nezamislivo, ali ništa se ne menja vekovima.
  • Uroš

    09.10.2023 18:08
    @realista
    "nema povrđenih srpskih građana"
    Naravno da nema. Samo treba čitati sa razumevanjem.
    Unuk je Izraelac, tamo rođen i tamo živi. Deda mu se odselio pre 30+godina. Deda možda ima dvostruko državljanstvo, ali unuk nije državljan RS!
  • w/e

    09.10.2023 15:51
    @Novosađan
    Tako sto da je u pitanju OVK, dobili bi direktnu vojnu podrsku od zapada, kako ne bi doziveli "Genocid." Posto je u pitanju Izrael, mogu da rade bukvalno sta god hoce i ne obracaju paznju na to sta im govore iz EU. Npr. trenutno bombarduju zgrade i ginu na stotine civila u Gazi, dok bi u nasem slucaju pozivali obe strane na uzdrzanost i nastavili da podrzavaju teroriste.

    @Laloš
    U ratu nije cilj biti hrabar, vec pametan. Naravno da paravojna jedinica koja je opkoljena sa 3 strane, bez razvijene logistike, bez teskog naoruzanja i bez bilo kakve podrske ne moze da se suprotstavi vojsci u direktnom sukobu. Koliko je hrabro bombardovati stambene zgrade sa bezbedne udaljenosti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti