Grejna sezona u Novom Sadu počinje u ponedeljak, u nedelju tople probe

Novosadska toplana počeće sa grejanjem više od 112.000 stanova od ponedeljka, 16. oktobra.
Grejna sezona u Novom Sadu počinje u ponedeljak, u nedelju tople probe
Foto: 021.rs
Dan pre toga, u nedelju se očekuju tople probe.
Obilazeći Toplanu "Istok", gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i uprava Toplane naveli su danas da je sve spremno za početak grejne sezone.
 
Dodaju da nema nikakvih prepreka da stanovi i poslovni prostori koji su priključeni počnu redovno da se greju od 16. oktobra, što je u skladu sa odlukom o toplifikacionom sistemu.
Đurić je naveo da su završeni remonti i drugi investicioni radovi.
 
"Drago mi je da je Novosadska toplana najmodernija i najefikasnija u Evropi, jer efikasnost koja se isporučuje građanima je 89 posto od izlaska iz sistema, a prosek u Evropskoj uniji je 84,6 odsto. Od 2012. godine Toplana je uložila 85 miliona evra u sistem i rekonstruisano je ili izgrađeno 110 kilometara vrelovodne mreže", naveo je Đurić.
 
Govoreći o daljim planovima razvoja sistema daljinskog grejanja, gradonačelnik je podsetio na to da se rade istraživanja upotrebe termalnih voda za planirana postrojenja na Mišeluku, dok se u narednim danima očekuje potpisivanje ugovora vrednog 9,2 miliona evra za gradnju Toplane "Majevica" koja će se graditi na Jugovićevu i koja bi trebalo da bude sagrađena u drugoj polovini 2025. godine.
 
Uslov za grejnu sezonu je da je temperatura tri dana za redom posle 21 čas ispod 12 stepeni.
  • Gordana

    30.10.2023 08:17
    Grejanje
    Temperatura je noču ispod 13 stepeni prognoza vremena lažov do lažova samo jedan dan u mesecu mi je vrućina kad stigne jeftin račun što su modernije toplane sve gore grejanje
  • MM

    18.10.2023 13:02
    Na
    Satelitu i dalje nema grejanja. Nigde obaveštenja, izgleda da je Satelit poslednja rupa na svirali. Sramota. Izađem iz zgrade i vidim da i na susednim ulazima rade klime.
  • kb

    17.10.2023 07:47
    Ja živim kod Veća i dalje su radijatori hladni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti