Ivo Pogorelić u sredu otvara Nomus

Novosadske muzičke svečanosti - Nomus biće održane od 18. do 26. oktobra, pod sloganom "Nasleđe".
Ivo Pogorelić u sredu otvara Nomus
Foto: Pixabay
U ovogodišnje izdanje Nomusa uvršteno je devet koncerata, koje će u Sinagogi, Srpskom narodnom pozorištu i Gradskoj kući izvoditi renomirani solisti i ansambli iz preko deset zemalja.
Festival će u sredu, 18. oktobra, početi koncertom pijaniste Iva Pogorelića, uz Vojvođanski simfonijski orkestar. Koncert u Sinagogi počinje u 20 časova.
Na Nomusu će nastupiti i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije s violinistom Stankom Madićem. 
 
Takođe su najavljeni nastupi Kamernog ansambla Nomusa, Zagrebačkih solista, iranskog perkusioniste Muhamede Reza Mortazavija, kao i kvarteta multiinstrumentalnih rumunskih muzičara na čelu s Marijusom Predom, Ratimira Martinovića na klaviru i koncert Romantičari. Za finalano veče predviđen je nastup izvođača poreklom iz Makedonije, predvođenih pijanistom Simonom Trpčeskim.
 
Programska okosnica ovogodišnjeg Nomusa je obeležavanje jubileja velikih autora i to petnaest decenija od rođenja i osam decenija od smrti Sergeja Rahmanjinova i 100 godina od rođenja Vasilija Mokranjca.
 
Detaljne informacije o programu Nomusa možete pronaći OVDE.

Teme

nomus
  • Imam

    15.10.2023 22:02
    Pitanje
    Sjajna vest! Imam samo nekoliko pitanja: u svetu se čuvaju sinagoge i ambasade Izrael. Ko čuva Sinagogu dok svakodnevno muzičari vežbaju a stranci bez pregleda i kontrole ulaze u nju... Da li će se pri ulasku na koncerte raditi kontrole tašni, džepova, da li će Sinagoga biti pregledana uz pomoć pasa pre početka svakog koncerta? Bezbednost, pre svega!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti