Milan Đurić brani Miloša Vučevića od optužbi za Novosadski klan u Banjskoj: "Nebuloze i laži"

Sadašnji gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić reagovao je povodom optužbi Aljbina Kurtija na račun bivšeg gradonačelnika glavnog grada Vojvodine i sadašnjeg ministra odbrane Miloša Vučevića.
Milan Đurić brani Miloša Vučevića od optužbi za Novosadski klan u Banjskoj: "Nebuloze i laži"
Foto: 021.rs
Predsednik Vlade Kosova Aljbin Kurti optužio je ministra odbrane Miloša Vučevića i "Novosadski klan" za oružani napad koji se dogodio krajem septembra u Banjskoj.
Đurić je na Instagramu objavio da su u pitanju "totalne nebuloze i bestijalne laži".
"To za šta samozvani premijer takozvane države optužuje bivšeg gradonačelnika Novog Sada, a sada potpredsednika Vlade Srbije i ministra odbrane, mog kolegu i prijatelja Miloša Vučevića, su totalne nebuloze i bestijalne laži. Kurti polazi od sebe i svog okruženja, pa svuda vidi ološ i mafiju, kakvi su oni sami. Možete da mrzite, možete da lažete, možete da širite te laži, ali ne možete da nas pobedite i ne možete da zaustavite razvoj i napredak Srbije i našeg Novog Sada", rekao je Đurić.
 
Kurti je na društvenim mrežama objavio da je "paramilitarni i teroristički napad u Banjskoj organizovao Novosadski klan, na čijem čelu je ministar odbrane Miloš Vučević". 
 
Kurti je objasnio da je Vučević lider Srpske napredne stranke, da je tri puta biran za gradonačelnika Novog Sada "uz pomoć Zvonka Veselinovića", a označio ga je i kao najbližeg prijatelja Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Za ove optužbe Kurti ne iznosi nikakve dokaze. 
 
Kurti je naveo da je MUP opremio napadače sa crnim i belim automobilima marke "škoda oktavija" koji su imali beogradske i novosadske registarske tablice. 
 
Na ove optužbe reagovalo je i Ministarstvo odbrane, takođe sa tvrdnjom da su u pitanju "gnusne i besprizorne laži".

Komentari 37

  • Voja

    25.10.2023 08:32
    Kum
    Bivši gradonačelnik, prijatelj, saborac, ali šteta da se propusti KUM.
  • Bojan

    24.10.2023 14:03
    @Grunf

    To uopšte nije tako loša opcija. Orban će kednom otići sa vlasti oa će to opet biti normalna država, a ovom rupom od zemlje ovde će uvek vladati bolesnici.
  • ...

    24.10.2023 13:02
    Ti si pristojan covek, nije vredna ta nestetna fotelja da te uvuku u tamnu vilajet kriminala, mafije i zla

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti