VIDEO: U Glavnoj pošti u Novom Sadu zbog štrajka radi samo jedan šalter, stvaraju se gužve

Štrajk radnika "Pošte Srbije" nastavljen je i danas, a u novosadskoj Glavnoj pošti stvaraju se gužve, jer radi samo jedan šalter.
VIDEO: U Glavnoj pošti u Novom Sadu zbog štrajka radi samo jedan šalter, stvaraju se gužve
Foto: 021.rs

Na ulaz u ovu poštu postavljeno je i saopštenje u kom radnici objašnjavaju zašto su stupili u štrajk.

"Ponovo se nalazimo u situaciji kao i pre par godina ranije, da smo primorani da vam na ovaj način skrenemo pažnju na mnogobrojne probleme sa kojima se svodnevno susrećemo. Više nismo spremni da slušamo prazna obećanja, da nas ponižavaju praznim pričama, da nas zavaravaju i beskrupulozno vode u položaj socijalno ugroženih", piše u saopštenju.

Navode i da su im plate 50 odsto ispod republičkog proseka i da su uslovi za rad nepovoljni. Kako kažu, broj radnika u tehnologiji je mali, a korisnici se žale da pošiljke kasne. 
 
Zahtevaju momentalni prijem optimalnog broja radnika na mesta poštara, šalterskih radnika i kurira, povećanje plate, isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra, kao i prekid tihe diskriminacije prama zaposlenima koji rade i favorizovanja pojedinaca. Takođe, traže garancije Vlade da će zahtevi biti ispunjeni.
 
Ističu da ne beže od posla, već samo žele da se ispoštuje njihov rad.
 
Prema informacijama 021.rs, pre desetak dana poštari iz Glavne pošte u centru su organizovali kraću obustavu rada tokom prepodneva. 
 
Nakon razgovora sa rukovodstvom, odlučili su da daju još neko vreme kako bi počelo da se radi na rešavanju problema. Kako nije bilo pomaka, prekinuli su rad.
 
Zaposlenima iz Glavne pošte su se pridružili i radnici iz drugih delova grada, pa deo pošiljki građanima neće biti isporučen na vreme.
Članovi Sindikata radnika pošte "Sloga" podržali su i pridružili se spontanoj obustavi rada koje su u utorak, 24. oktobra započele njihove kolege iz Novog Sada.
 
Prema saznanjima Sindikata, više od 90 odsto poštara i kurira Postekspresa i oko 15 odsto šalterskih radnika je od utorka do srede ujutru štrajkovalo na području Novog Sada, u Vrbasu su u celosti štrajkovali, u delovima Beograda (Rakovica i Borča) i u Poštanskom centru Pančevo.
  • Milenko

    26.10.2023 09:44
    Podrska
    Podrzavam svaki vid strajka, ne mogu vas sve otupstiti ali stanite svi. Recite narodu da ne primate posiljke, ne nosite racune, ne dostavljate poreska resenja, ne nosite poste iz sudova, oteratje neradnike i fantom radnike.
    Prosli put su vas izigrali, sad budite mnogo pametniji i ne nasedajte
  • Дуле

    25.10.2023 21:57
    Ништа ново, увек и ради само један шалтер.
  • Novosadjanin

    25.10.2023 18:21
    I opet jedan pobedi
    50 % tih sto strajkuje opet ce na izborima da glasa za velikog vodju...imate izbore pa smenite coveka koji Vam je za direktora doveo partijskog vojnika...evo Vam prilike da ga kaznite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti