Gradonačelnik Milan Đurić osudio ispisivanje grafita mržnje na Grbavici

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić osudio je ispisivanje grafita mržnje na Grbavici.
Gradonačelnik Milan Đurić osudio ispisivanje grafita mržnje na Grbavici
Foto: 021.rs
"Oštro osuđujem širenje nacističke ideologije, kao i ispisivanje svih fašističkih i antisemitskih grafita u našem gradu", naveo je Đurić. 
"Potpuno je nedopustivo raspirivanje mržnje, fašizma, nacizma i netolerancije u našem multietničkom i multikonfesionalnom Novom Sadu, u kojem vlada skladan suživot, gde se neguju dobrosusedski odnosi i antifašistička tradicija", naveo je gradonačelnik.
On je dodao da očekuje da će počinioci ovog vandalskog dela u najkraćem roku biti privedeni pravdi i adekvatno kažnjeni.
 
Podsećamo, desetine neonacističkih grafita pojavili su se uoči antifašističkog marša koji je održan povodom Dana oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.
 
Keltski krstovi, svastike, oznake 14/88 i ostale neonacističke poruke, kao i grafiti protiv LGBT zajednice, ispisani su na zidovima Katoličkog i Jevrejskog groblja, Kulturne stanice Eđšeg i brojnim zgradama na Grbavici.
 
Ispisivanje neonacističkih grafita u Novom Sadu juče je osudila poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.
 
Ranije danas, 021.rs je kabinetu gradonačelnika uputio pitanje da li će reagovati na ispisivanje ovih poruka mržnje. Nakon toga, usledilo je saopštenje sa izjavom gradonačelnika Đurića.
  • Aj se

    27.10.2023 17:15
    Kladimo
    To su ti isti oni koji razbijaju crni ovan, koji prete batinama breko mreza, hvale se da su veliki nacionalisti i simpatizeri hitlera. A ti se jadnice pravi da ne znas ko su.
  • Ralle

    27.10.2023 14:28
    Osim osude,uradite nesto,treba ti pisci da znaju da ce biti uhvaceni i kaznjeni..da to ne smeju da rade nasim fasadama...mi vise nemamo ni jednu lepu fasadu,da oprosti Banglades,gore nego tamo..probudite se ljudi,unistice nam sve...
    Nas gradonacelnik ih je blago ukorio..
  • Cveta sa Limana

    26.10.2023 21:15
    Djuricu treba nova ekipa ljudi. Stari odbornici su tu 3 mandata i za sve ove godine nisu uradili ništa za svoju okolinu. Njih jedino zanima da imaju po 5 plaćenih funkcija i sve članove porodice zaposlene. Ni jedan odbornik ne zaslužuje da se nadje na listi lokalnih izbora!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti